Kuzuluk Mahallesinde bulunan ve neredeyse unutularak canlandırılmayı bekleyen Orman Parkı atıl bir halde devir alarak baştan sona elden geçiren Akyazı Belediyesi, bu alanı Akyazı’nın en nezih mekanı haline getirerek 25 Mayıs 2016 ‘da halkın hizmetine açıyor. Çalışmaların ilk başladığı zamandan bu yana baştan sona değişen Orman Parkta eski halinden eser kalmadı. Her yanına Akyazı Belediyesi’nin eli değen Orman Park komple değişerek modern ilçenin gözdesi ve en nezih mekanı haline geldi. Her yeri doğal güzellikte olan Akyazı’nın sosyal tesis anlamındaki ilk ve tek piknik ve mesire alanı Kuzuluk Tabiat ve Orman Park 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 11.00’de yapılacak törenle hizmete açılacak. Açılış töreni Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'ın katılımıyla gerçekleşecek. 
Orman park içerisine yapılan işçiliğin ve kullanılan malzemenin neredeyse tamamı Akyazı Belediyesi’nin kendi bünyesinde yapılarak olası masrafların önüne geçilerek tasarruflu bir şekilde Orman Parkın yapımı gerçekleştirildi. Açık ve kapalı kamelyalar, tahta masalar, parklardaki ağaç aksamlar, tabelalar, giriş kapsısı ve daha bir çok ağaç aksamlı malzemeler Akyazı Belediyesi'nin marangoz atölyesinde üretildi. Orman Park’ın yapımının başladığı ilk günden bu güne kadar geçen zaman içerisinde parkın malzeme temini, giriş güvenlik kapısı, kafeterya ve lavabolar gibi temel ihtiyaç yerlerinin yapılması, kıl çadırı restoran ve toplantı alanı gibi daha bir çok yerin yapımını, plan ve programların yapılması gibi işlemlerin çoğunu üstlenen işletme ve işritakler müdürlüğü hazırlıklarını ve çalışmalarını tamamlayarak parkı hazır hale getirdi.

Başkan Akcan “Tüm halkımızı Açılışa bekliyoruz”
Orman Park ile ilgili bilgi veren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan; “Havası, yemyeşil doğası ile Akyazı’nın en nezih en ferah mekanı haline getirdiğimiz ve bu önemli ve güzel değişim esnasında büyük çaba sarf ettiğimiz Akyazı Kuzuluk Tabiat ve Orman Parkımızın açılışını 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 11.00’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Akyazı Belediyesi olarak hep birlikte yapacağız. Akyazılıların ve Akyazı’ya gelen misafirlerimizin günün stresini ve yorgunluğunu atarak nefes alabilecekleri Orman Parkımızın açılışına tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Akyazı Belediyesi Kuzuluk Tabiat ve Orman Parkı; spor alanları, çocuk oyun alanları ve temalı oyun parkları, yürüyüş ve doğal koşu alanları, kafeterya, kıl çadırı toplantı alanı ve restoranı, dinlenme alanları, barbekü ve piknik alanları, ağaç masalar, yemyeşil ormanda tertemiz havası ve doğal güzelliği ile çevre düzenlemesi yapılmış patika yolları, asfalt yolları, kamelyalar, lavabo ve tuvaletleri, paintball sahası, araç otoparkları ile tüm Akyazılılara ve Akyazı’ya misafir olan herkese hizmet verecek.