Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından aralarında Sakarya'nın da bulunduğu Muğla merkezli Manisa, Şanlıurfa, Aydın ve Antalya'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. “Sezon 1” adı verilen, kadın ticareti yaparak para kazanan çeteye yönelik operasyonda, 11 farklı ülkeden iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu kadınları fuhuş yapmaya zorladıkları iddia edilen 31 şüpheli gözaltına allındı.
Şüphelilerin kaldığı ikametlerle bulundukları otel ve konaklama yerleri olmak üzere 32 adrese 36 ekip ve 118 personel eş zamanlı operasyon yaptı. 6 farklı il genelinde  yapılan operasyonlarda 31 şüpheli şahıs, suçta kullanılan 8 SİM kart, 3 bilgisayar, 71 adet cep telefonu, bir yivsiz av tüfeği, 3 gram metamfetamin uyuşturucu, 55 kök kenevir, ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 32 adet mermi, kalem silah tabir edilen el yapımı suikast silahı ele geçirildi.

Aylık 4 milyon lira kazanç
Operasyonlarda kadınların pasaportları yapılan baskınlarda bazı şüphelilerin evinden çıktı. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerde bir kadının saatlik ücretinin 800 lira, gecelik ücretinin ise 1500 lira olduğu ortaya çıktı. Bir kadının aylık gelirinin 95 bin lirayı bulduğu, 48 kadından ise elde edilen gelirin yaklaşık 4 milyon lira civarında olduğu belirlendi. Gelirin bir kısmının fuhuş yapan kadınlara verildiği geri kalan bölümün ise çete üyeleri arasında pay edildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler 2 grup halinde Bodrum Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 29 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan 4 mağdur kadının ise geri gönderme merkezine teslim edildiği ve buradan sınır dışı edilecekleri öğrenildi.