Dünya fındık üretiminin büyük bir kısmını elinde bulunduran Türkiye’de fındık alım sezonu başladı. Bu kapsamda Türkiye’de fındık üretiminde 3’üncü sırada yer alan Sakarya’da 2021 yılı fındık alımı, Erenler ilçesi Pirahmetler Mahallesinde bulunan fındık alım noktasında törenle gerçekleşti. Törene, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, ilçelerin Ziraat Odaları Başkanları ve fındık üreticileri katıldı. 


Fındık alım töreninde konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2021 yılı fındık alım fiyatlarında yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite fındık için kilosunun 27 lira, Levant kalite fındık için kilosunun 26,5 lira, sivri kalite fındık için kilosunun 25,5 lira olduğunu ve alımların yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi. 
Konuşmaların ve duaların ardından kurdele kesilerek ilk alım başladı. Bu doğrultuda üretici Necdet Karataş topladığı bin 300 kilogram fındığı, yapılan analizler neticesinde kilosunu 27,8 liradan sattı.


Üretici memnun
Fındığını TMO’ya satan üretici Necdet Karataş, “2021 yılının ilk TMO alım bize nasip oldu.  Hayırlı olmasını diliyorum. Fiyattan memnunum. İnşallah bol kazançlı ve bereketli alımlar olur. 27,80 kuruştan, 52 randımanla bin 300 kilogram fındığımı sattım” dedi.