Pamukova ilçesi Yenice ve Cumhuriyet Mahallelerinden geçen sulama kanalı kenarına uçucu inorganik bileşenlerin bulunduğu tüpler bırakıldı. Bölgede yaşayan 10 kişi bulantı ve kusma şikayetleri ile ilçe hastanesine başvurdu. Konunun bildirilmesi üzerine bölgeye giden 2 polis de gazdan etkilenerek hastaneye başvurdu. 2’si polis toplam 12 kişiyi hastanelik eden olay sonrasında bölgeye AFAD KBRN ekipleri yönlendirildi. Ekiplerce yapılan incelemelerde tüp içerisinde uçucu inorganik bileşenler bulunan karışım gaz tespit edildi. Pamukova İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan 12 kişi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Gazdan etkilenenlerin hastanede bir gün boyunca gözetim altında tutulacağı öğrenildi.
Öte yandan, tüplerin atıldığı kanalda balık ve kurbağa ölümleri yaşanması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de bölgeye giderek sudan numune aldı. 
Kanaldan su içen küçükbaş hayvanlardan da kan örneği alınırken, AFAD ekiplerince güvenlik çemberine alınan 3 tüp, özel bir firma tarafından taşınarak imha edilecek. Geçici süre ile kapatılan İlçe Devlet Hastanesi ise tekrardan hasta kabulüne başladı. 
Olayla ilgili olarak M.Y. ve A.Y. isimli 2 şüpheli hakkında ise gözaltı kararı verildi. Gazdan etkilendikleri için hastanede tedavileri süren iki şüphelinin, tedavilerinin ardından ifadelerinin alınacağı öğrenildi.