Meslek Grubu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini 21. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Adak, 21. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam, Komite Başkan Yardımcısı Levent Bayraktar, 21. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri; Melih Kaykayoğlu ve Hamit Bayraktar ile komite üyeleri; Fikret Tek, Recai Sandıkçı yaptı.

İlimizdeki otomotiv sektörünün gelişimi ve Otomotiv Şehri Sakarya Projesi üzerine değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başta olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ömer Arslan ve Burhan Akçam, KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, meslek grubu üyeleri ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Toplantıda konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya’mızın hizmetindeyiz. Üyelerimizin daha müreffeh koşullarda ekonomik yaşamlarını sürdürebilmeleri ve taleplerini hızla sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Sakarya’mız için hemen hemen her fırsatta dile getirdiğimiz bir gelişme var. Bu şehir hızla büyümeye devam edecek. OSB çalışmalarımız sonuçlandığında toplam istihdam 90 bine ulaşacak. Bu da inşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörün gelişmesini zorunlu kılıyor. Eğitim çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceğiz. Üyelerimizin daha rahat koşullarda iş yapmalarını sağlamak hedefiyle çalışmalarımız devam edecek. 21. Meslek Komitesi bizim için şu açıdan önemli. Biz Sakarya’mız için “Otomotiv Şehri” diyoruz. Biliyorsunuz Karasu ilçemizde Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi kuruldu. Ve yine otomotivde yerli oto üretimini şehrinde yapmak isteyen bir Sakarya var. Sakarya 1. OSB’nin büyüme alanında önemli ve güzel bir çalışma hayata geçireceğiz. Bizim örnek bir Kamyon ve Tır Parkı’mız var. Büyüme alanında da örnek bir Galericiler Sitesi yapacağız. Dörtyol’da bulunan ve çağın koşullarına adapte olmakta zorluk çeken üyelerimiz için yine OSB içerisinde bir Sanayi Sitesi planlıyoruz. Bahsettiğim çalışmalar kısa zamanda hayata geçecek çalışmalardır. Biz bu şehrin eşrafı olarak gelişmeye kendimizi adapte etmek zorundayız. Boşluk bırakmadan, mutlaka ve mutlaka zamanın şartlarına uygun bir şekilde kendimizi ve firmalarımızı güncellemek mecburiyetindeyiz. Şehir büyüyecekse bu şehrin eşrafı da büyümeli, şehir insanının da bu büyümeye paralel refahı yükselmeli. Sakarya’mızın potansiyelini kullanacak olan bu şehrin iş dünyasıdır. Ben sizlere güveniyorum. Allah yeni yılda da başarılı ve duasını alacak çalışmalar yapmayı bizlere nasip eylesin” dedi.

KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz  ise KOSGEB’in destek programları ve sektörel çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında yapılan çalışmaların KOBİ’lere yönelik verimli sonuçları üzerine değerlendirmelerde de bulundu.

Üyeler Dönemsel bir değerlendirme toplantısı olarak düzenlenen toplantıda üyeler birbirleri ve komite ile sohbet etme imkanı buldular. İletişimi sürekli kılmak ve mesleki sorunların masaya yatırılması anlamında bu tür toplantıların faydalı olduğunu belirten üyeler, SATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile de kentin sorunları ve mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundular.