Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu verilerini değerlendiren Başkan Akdardağan, “TESK'in verilerine göre; 2016 Temmuz ayında 1 milyon 660 bin 754 olan esnaf sayısı 2017 yıl Temmuz sonu itibariyle 26 bin 779 artarak 1 milyon 687 bin 533'e ulaşmıştır. Bu artışa en çok ülke genelinde ve ilimizde geçen yıl olduğu gibi bu yılda bakkal ve büfe işletmeleri katkı sağlamıştır. Zirveyi yine kaptırmayan sektörümüz özellikle gençlerin tercihleri arasına girmiştir. Son yıllarda yapılan düzenlemeler ile cesaretlenen gençlerimiz, bakkallığı meslek edinmeye başlamıştır. Bu gururlandırıcı gelişme bizi mutlu etmeye devam ederken, sorunlarımızla mücadele azmimizi daha da artırmıştır” dedi.

Akdardağan, “Odamıza 2016 yılında 150, bu yılın ilk altı ayında ise 92 yeni üye katılmıştır. Her geçen gün büyüyen camiamız, ekonomik olarak da ülke ekonomisine ve şehrimize katkı sağlamaya devam edecek. Ahiliğin temelinde olan bakkallığın ilk prensibi güvendir. Bir bakkal müşterisinin hangi ürünü ne kadar alacağını, ekonomik durumunu, damak tadını, değerlerimizi sahiplenmeyi, gelenek- görenekleri yaşatmayı çok iyi bilir. Her şeyden önemlisi güvene dayalı bir ilişki bu işin sermayesidir. Bu güveni taşıyan meslek mensupları olmanın gururunu ve sayımızın her geçen artmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle tüm esnaflarımıza ve meslektaşlarımıza bol kazançlar temennisinde bulunurken, Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde sorunlarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Asrın felaketinin 18. yıl dönümünde hayatlarını kaybedenleri rahmetle andıklarını belirten Başkan Akdardağan, “Şehrin bakkalları olarak her zaman deprem bilincini sürdürerek, gelecek kuşaklara aktaracağız. Asrın felaketinde hayatını kaybeden değerli başkanımız Ali Erden'i ve 7 üyemizi minnetle anarken, hemşerilerimize, esnaflarımıza ve yitirdiğimiz tüm canlarımıza yüce Mevla’dan rahmet diliyoruz” dedi.