Başkan Kösemusul, yaptığı açıklamada, ikinci çeyrekte olduğu gibi üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının da yüzde 3’ün üzerinde olmasının iş dünyasının hedefleri doğrultusunda çalışmalarını daha da yükselteceğini vurguladı. 3’üncü çeyrekte piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde yaşanan yüzde 4’lük büyümenin çok önemli olduğunu belirten Kösemusul, “Piyasa beklentileri gerçekleştirilen anketlerde daha düşük seviyelerdeydi. TÜİK’in açıkladığı yüzde 4’lük sonuç, olumlu bir sonuçtur. Yılsonuna ilişkin büyüme rakamlarının da ortalamanın altında kalmayacağını tahmin ediyoruz. Global ekonomide yaşanan son gelişmeler ve sınır komşularımızdaki karışıklıklara rağmen büyümenin artarak devam etmesi iş dünyamızın moralinin yüksek olması açısından oldukça önemlidir.” diye konuştu.
Ekonominin büyüme performansının bir yükseliş trendine girdiğini ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Başkan Kösemusul, otomotiv sektörünün önemine de dikkat çekti. Kösemusul, “Açıklanan rakamlara baktığımızda sanayi üretimimizin yükseldiğini görüyoruz. Ekim’de bir önceki yıla göre yüzde 4,6’lık bir artış var. İş dünyamızın gayretli çalışmalarını ve pazar arayışlarını sürdürdüğüne memnuniyetle şahit oluyoruz. Son açıklanan büyüme rakamının iç tüketimdeki artışın meydana getirdiği canlanmayla oluştuğunu söyleyebiliriz. Ayrıca otomotiv sektöründeki rekor talep ve üretim de bu sonuçlarda yüksek bir etki oluşturmuştur. Cari açığın düşmesi ve büyümenin yükseliş trendine girmesi önemli gelişmelerdir ve tabii ki yeterli değildir. İnşallah yılsonunda ve 2016 yılında daha olumlu rakamlarla karşılaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Başkan Mahmut Kösemusul açıklamasının son bölümünde ise “Ülkemizin ve şehirlerimizin hedeflerine ulaşması iş dünyamızın omuzlarındadır. 4 yıl seçimsiz bir dönemdeyiz. Güven ve istikrarla, iş dünyamızın talepleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek ekonomik ve yapısal reformlarla önümüzdeki dönemde daha olumlu sonuçlarla karşılaşacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
/İHA