Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’i ziyaret etti.

“Güzel gelişmeler devam edecek”

İlk olarak Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile makamında buluşan Heyet, Çelik’e yeni görevlerinde başarılar diledi. Bakan Yardımcısı Çelik’e Sakarya’nın sanayi ve ticaret çalışmalarını ayrıntılı bir şekilde aktaran Başkan Mahmut Kösemusul, “Sakarya’mızı çok iyi tanıyan değerli bir büyüğümüzün Sanayi Bakanlığı’nda çok etkin bir görev üstlenmesi bizleri çok memnun etmiştir. Önemli çalışmalarımız var. Karasu Limanı ve demiryolu hattının da tamamlanmasıyla inşallah sanayi ve ticaretteki hedeflerimize kısa sürede ulaşacağız” diye konuştu.

SATSO’nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu paylaşan Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Şehrimiz iş dünyası ile her zaman beraber olacak ve çalışmalarımızı hızlı bir şekilde nihayetlendireceğiz. Özellikle otomotiv sektöründe şehrimizin önü çok açık. Güzel gelişmeler var ve devam da edecektir” şeklinde konuştu.

“Sakarya otomotiv üssü olacak”

Başkan Kösemusul ve Yönetimi daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret ederek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Kösemusul ile Sakarya’daki otomotiv çalışmalarını değerlendiren Bakan Işık, “Sakarya otomotiv sektöründe potansiyeli ile önemli bir şehrimiz. Bakanlar Kurulu kararı ve Sn. Cumhurbaşkanımızın onayı ile Karasu ilçesinde bir Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi kuruldu. Orada bir de liman çalışması var. Sakarya Otomotiv Üretim Üssü olacak. Otomotivin kalbi bir anlamda Sakarya’da atacak. Şehrin gelişmelere hazır olması için de iş dünyamıza önemli görevler düşüyor. Bunları da sık sık bir araya gelerek değerlendireceğiz”  ifadelerini kullandı.