Uzman akademisyenler ve ekipler tarafından detaylı bir şekilde incelenen tasarımlar binlerce proje arasından finale kalmayı başardı.

İnsanlık yararına teknoloji kategorisinde Afet yönetimi alanında Gökhan Çiçek danışmanlığında Ömer Faruk Atasoy, Alperen Orman, Ali Boz, Yunus Yıldırım ve Efe Eren Can’ın geliştirdiği projede Afet sonrasında enkaz altında kalan canlılara en kısa sürede ulaşmak üzere tasarlanan sistemle finale kaldı.

Yine İnsanlık yararına teknoloji kategorisinde ulaşım alanında Aydın Boğaz danışmanlığında Eren Avcı ve İbrahim Yücesoy’un geliştirdiği projede ise yeni nesil akıllı araba silecekleri tasarlanmış ve prototipi yapılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda yapılacak olan Teknofest’te final sunumlarını gerçekleştirecek olan Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi’nin danışman öğretmenlerini, öğrencilerimizi ve okul yöneticilerini ilimizi gururlandıran başarıları nedeniyle tebrik ederek, final sunumlarında da üstün başarı dileğinde bulundu.

Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve “Milli Teknoloji Hamlesi” sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenmiş ve yarım milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilmişti. Bu yıl bir milyondan fazla ziyaretçi bekleyen Teknofest İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivalinde 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenecek.

17-22 Eylül 2019 tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Teknofest’e; ASELSAN, ROKETSAN, THY, TÜBİTAK, TÜRKSAT gibi çok sayıda önemli kuruluş destek verirken, akademik paydaşları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi ülkemizin önde gelen üniversiteleri yer alıyor.