Adapazarı Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleşen kültür sanat etkinliklerinde öğrenciler alanında yetkin araştırmacı, yazar ve akademisyenlerle buluşma fırsatına sahip oluyor.
Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Gülay İnce bu etkinlikler kapsamında Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi’nde baskı tekniklerine dair incelikleri öğrencilerle paylaştı.

Özgün baskı teknikleri konuşuldu
Baskı tekniklerinin Sümerler'den beri hayatımızda olduğunu vurgulayan Gülay İnce,
“Mağarada yaşayan insanlar dahi baskı tekniklerini kullanmışlardır. Duvarlara çizilen resimler bunların örneğidir. İlk baskı yapanların Sümerler olduğu bilinir. Günümüzde de baskı teknikleri kullanılmaktadır” dedi.

Öğrencilerle birlikte atölye
Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen söyleşi sonrası Öğr. Gör. Gülay İnce, öğrenciler için baskı teknikleri atölyesi gerçekleştirdi. Uygulamalı eğitim, öğrencilerin beğenisini topladı. Etkinlik sonunda Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Murat Acar, İnce’ye teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Zor Yıllar film gösterimi ve söyleşi etkinliği AKM’de
Adapazarı Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri, 15 Ekim Cuma günü Zor Yıllar isimli film gösterimi ve söyleşi etkinliğiyle devam edecek. Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın başarılı dolu tarihi ve ticari hikâyesine ışık tutan film, 20.00’da AKM’de gösterime sunulacak. Film gösteriminden önce 19.00’da film ekibiyle bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ücretsiz giriş kartları, Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Ofisi’nden temin edilebilecek.