Karasu Halk Eğitim Merkezinde Açıköğretim Lise eğitimini tamamlayan 120 öğrenci ile birlikte yaşları 44 ile 61 arasında değişen dört yetişkin öğrenci de diplomalarını, düzenlenen törenle aldı. 
Diploma heyecanı yaşayan öğrenciler, hedeflerinin üniversite okumak olduğunu belirtti. 61 yaşındaki Nezahat İngenç, 50 yaşındaki Sibel Kuybulu, 47 yaşındaki Dilek Uçarkuş ve 44 yaşındaki Mustafa Genç de düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törende, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürü Mehmet Taşkıran ve Karasu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Said Özkan da yer aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Ölene kadar öğrenmenin ve kendimizi yenilemenin peşinde olmalıyız” diyerek yetişkin öğrencilerin mezuniyetlerini kutladı.


Yıllar sonra da olsa lise diplomasına kavuşan Sibel Kuybulu, “50 yaşımda diplomamı aldım. Çevremdeki herkesi de açık öğretime yazdırdım. Babam 71 yaşında bile okuyordu. Ben de onu örnek aldım. Üniversite sınavına gireceğim” şeklinde konuştu. 
Dilek Uçarkuş da, “Hedefim üniversiteyi kazanmak. Kızım üniversitede okuyor ve ben de kızımla birlikte üniversite okumak istiyorum, gidebildiğim kadar kademe gitmek istiyorum” dedi.