Hamle

Aylık siyasi, edebiyat ve kültür dergisi Hamle, beşinci sayısında da birbirinden önemli konulara sayfasında yer veriyor. Hüseyin Kurtaran ‘Ahlak’ başlıklı incelemesiyle ilk sırada yer alırken Alparslan Türkeş’in ahlak konusundaki görüşlerine değiniyor. M. Sabahattin Kurtaran ‘Hat Sanatı ve Osmanlılar”, Abdullah Eryılmaz da ‘Çini Sanatı’ hakkında bilgi veriyor. Mehmet İlhan Taşdelen ‘Küba Füze Krizi’ni anlatırken, Zehra Barut da, “İsmail Gaspıralı’nın Eğitim Reformları” konusunda görüşlerini açıklıyor. Haluk F. Koç da, Türk fikir adamlarından Erol Güngör’den bahsederken, Özge Nil Yılmazer ‘Çizgi Film Sanatı” ve serüveni hakkında okuyucuyu bilgilendiriyor.

Hamle Yayıncılık adına Fahrettin Taşkın’ın imtiyaz sahibi olduğu Hamle dergisi, Türk-İslam Ülküsü çerçevesinde yayın yapıyor.

Yesevi dergisi 25 yaşında

Türk fikir hayatının istikrarlı dergilerinden aylık sevgi dergisi Yesevi, Aralık 2018 tarihli 300. sayısıyla 25 yaşına girdi. Derginin sahibi Erdoğan Aslıyüce, “1993 yılı Ekim ayında Filorya’da bir lokantada yapılan yemekli istişare toplantısının ardından yola çıktıklarını ve Ocak 1994’te ilk sayının çıktığını” belirtiyor.

Yesevi, bu yılın son sayısında ise (Aralık-2018), Atatürk hakkında bir yazıyı kapağa taşırken, “Vefatının 80. yılında Anıtkabir’de sevgi seli” ifadelerini kullanıyor. Dr. Yaşar Kalafat’ın “Zazalara Yönelik Kirli Oyunlar” başlıklı bir yazısı dikkat çekerken, Veyis Güngör de “Amsterdam Türkevi Söyleşileri’nin 11’ncisinde Endülüs düşünürü İbn Tufeyl ve eserinin” konuşulduğunu anlatıyor. Ahmet Özdemir, Mehmet Ali Talayhan ve Hüdavendigâr Onur da, Yesevi’nin 25 yaşına girmesi nedeniyle derginin çıkış gayesini anlatan birer yazı kaleme aldılar.

Yeni Ufuk

Aylık eğitim ve kültür dergisi. Ocak 2019’da 54. sayısı çıktı. İmtiyaz Sahibi Mehmet Nuri Serbest. Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Berkan Sözer, Editör Çağrı Karşı, Yayın ekibinde Ramazan Günder ve Pınar Uysal yer aldı. Sosyal medya sorumlusu ise İlhami Erdil, Can Kaya.

Derginin Ocak sayısında Burak Asit’in geçen sayı başlayan “Timur’un ölümünden sonra gelişen olaylara bakış” başlıklı yazı dizisi devam etti. Semih Gönül, “Türklüğün Yüz Akı Elçibey’in Vasiyeti Üzerine”

yazarken, Erçin Yavuz da, bir Türk münevveri olarak Mümtaz Turhan’dan bahsetti.  Efendi Barutçu ise “Sarıkamış Harekatı ve Enver Paşa”

başlıklı yazısıyla yer aldı. Dergide ayrıca, rahmetli S.Ahmet Arvasi’nin ‘Kanunlar ve Töreler’ başlıklı makalesi yayınlandı.

Derginin diğer yazarları arasında Murat Soydan, Seher Aras, Zekai Özdemir görüldü.