Uzun zamandır merakla beklediğimiz belediye başkan adayları artık yavaş yavaş şekillenmeye başladı.Açıklandı, açıklanacak derken, nihayet AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeniden Zeki Toçoğlu gösterildi.  Pek kimse dillendirmese de, so

Uzun zamandır merakla beklediğimiz belediye başkan adayları artık yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Açıklandı, açıklanacak derken, nihayet AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeniden Zeki Toçoğlu gösterildi.  Pek kimse dillendirmese de, son dakikaya kadar “Zeki Toçoğlu aday gösterilmeyebilir” diye düşünenlerin sayısı da az değildi. Nedense hep bir “acaba” oldu.

Neyse ki önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Toçoğlu’nu resmen açıkladı da, herkes rahat bir nefes aldı.

Özellikle, süreçtedoğal olarak bir gerginlik yaşayan Başkan Zeki Toçoğlu da rahatladı.

Adı açıklandıktan sonra AK Parti İl binasında basının karşısına çıkan Zeki Toçoğlu’nun adeta kan çanağına dönmüş gözlerinden ve yüzüne yansıyan yorgunluğundan, sürecin aslında ne kadar sıkıntılı geçtiğini anlamak mümkündü.

Adaylığının açıklanmasıyla Toçoğlu’nun üzerindeki o büyük yükün önemli bir kısmı kalkmış oldu. Bundan sonraki süreçte seçim çalışmalarında belki daha fazla yorulacak ama en azından adaylık sürecindeki kadar stres yaşamayacak.

Bundan sonra sıra AK Partili ilçe belediye başkanları ile diğer partilerin adaylarına geldi.

Şu anda onların stres ve sıkıntısı hala devam ediyor. Gerçi bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sakarya Büyükşehir için Orhan Ünver, Adapazarı Belediyesi için ise Ahmet Tufan Demircioğlu’nu ve 9 ilçe belediye başkan adayını açıklayacak. Ama CHP’den hala ses yok.

Galiba bu yerel seçim döneminde en büyük stresi önce Zeki Toçoğlu ardından da Ecevit Keleş yaşadı. Herkesin bildiği gibi Ecevit Keleş, ilk günden bu yana adaymış gibi, canla başla çalışıyor. Gitmediği köy, çalmadığı kapı kalmadı. Ama aday gösterilip gösterilmeyeceği hala belli değil.

Yani Ecevit Keleş’in stresli günleri bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Oldukça nazlı davranan CHP’nin de adaylarını açıklamasıyla hem aday adayları, hem de basın olarak bizler gerçekten derinden bir oh çekeceğiz.