Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yol kenarlarında “park yeri” olarak ayırdığı alanlar tam bir işgal altındaydı.
Özellikle Cumhuriyet Mahallesi Şal Sokak üzerinde araç parkı için ayrılan yerler “tabure” ve “dubalardan” hatta “reklam panolarından” geçilmiyordu.
Güya “araç parkı” olarak ayrılan bu yerler dükkân sahiplerinin tapulu malı gibi adeta “gasp” edilmişti…
Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde “medyadetay.com” olarak bir haber yapmış ve yetkilileri uyarmıştık.
Adapazarı’nın tam da göbeğinde bu tür manzaraların hiç de hoş olmadığını gündeme getirmiştik.
Neyse ki haber üzerine Zabıta “duyarlı” davranıp dün itibariyle yol kenarlarındaki “tabure” ve “dubalar” ile “reklam panolarını” kaldırmış…
İyi de olmuş. Zaten olması gereken de buydu. Sanki “babalarının malı” gibi yol kenarlarındaki park alanlarını “işgal” etmek de n’oluyor?
Baştan sona belirli aralıklarla yol kenarına at iki “tabure” koy bir “reklam panosu” veya “duba”, kimseyi işyerinin önüne park ettirme.
Park etmeye kalkanlara da “efelen” ve insanları “darp” etmeye kalk. Nerede bu bolluk? Kim verdi size bu yetkiyi?…
Zaten şehir içinde ciddi bir park yeri sıkıntısı var. Belediye insanlar araçlarını park etsin diye iyi kötü bir çözüm bulmuş.
Kalkıp bu park yerlerini “gasp” etmeye kimin ne hakkı var? O alanlarda bu şehirde yaşayan her ferdin hakkı var.
Kaldı ki oraları vatandaşa hizmet olsun diye park yeri olarak ayrılmış. Boş bulan aracını oraya park eder. Size mi soracak?…
Bu anlamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerini kutluyorum. İnşallah bu uygulama aynen devam eder.
Yoksa bir iki gün o “tabure” ve “dubalarile “reklam panolarını” toplayıp sonrasında denetimler devam etmezse yarın yine aynı manzara ortaya çıkar.
Dolayısıyla Sakarya Büyükşehir Belediye Zabıtası yol kenarlarındaki park yeri “gaspı” ile ilgili denetimlerini düzenli olarak yapmalı…
Bu arada ana caddeler dışında sokak aralarında da park yeri olarak ayrılan ceplerde “gasp” ve “işgallerin” yaşandığını hatırlatmakta yarar var.
Adapazarı Belediyesi Zabıta ekipleri de tıpkı Büyükşehir Zabıtası gibi bu konuya mutlaka el atıp “gasp” ve “işgallere” son vermeli.
Sakarya Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesi’nin yol kenarlarındaki park yerleri “işgali” ile ilgili “zabıta denetimleri sürmeli.” Tabi sokak araları da dâhil…