Serdivan Belediyesi tam da “Hicri Yılbaşı” akşamı ne alakaysa “mavi durak” adı altında bir “festival” düzenledi.

Tabi “festivalin” Müslümanlar için kutsal bir gece olan “Hicri Yılbaşı’na” denk gelmesi büyük tepkiye neden oldu.

Üstelik “festivalde” sokak ortasında “içki” içilmesi ve “alkol” duvarının aşılıp nahoş hadiselerin yaşanması bardağı taşıran son damla oldu…

Haklı olarak vatandaş “sosyal medya” üzerinden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a tepki gösterdi.

Bu tepki günün ilerleyen saatlerine doğru artarak sürdü. Vatandaş haklı olarak AK Partili bir belediye başkanına bu durumu yakıştıramadı.

Hele hele “alkolün” su gibi tüketilmesi ve Serdivan Belediyesi’nin de bu duruma sessiz kalması tepkilerin dozunu daha da ağırlaştırdı…

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar hiç kusura bakmasın. Yaptığı işin elle tutulur hiçbir yanı yok.

Tamam, anladık Yusuf Alemdar’ın Müslümanların kutsal saydığı gün ve gecelerle hiçbir ilgisi olmayabilir. Ancak insan hiç olmazsa inananlara saygı gösterir.

Madem bir “festival” düzenliyorsun insan takvim yapraklarına bir bakar. Ona göre de tarih belirler…

Hadi diyelim Yusuf Alemdar böyle kutsal geceleri falan takip etmiyor. Yahu sizin yanınızdakiler ne iş yapar?

Özel Kalem Müdürün, danışmanların, basın bürosunda avuç dolusu para verdiğin isimlerin işi ne?

Demek ki Yusuf Alemdar’ın yanında bulundurduğu sözüm ona yönetici kadrolarının da böyle kutsal gecelerle ilgisi alakası yok…

Doğrusu AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a hiç ama hiç yakışmadı. Dün gece bir CHP’li belediye başkanının yapmayacağı işi yaptı.

Uyduruk bir “festival” icat edip tam da ibadetle geçirilmesi gereken bir gecede “vur patlasın, çal oynasın” eğlenildi.

Üstelik “festival” alanında ulu orta “alkol” alınmasına Serdivan Belediyesi’nin “çanak” tutması da işin “tuzu biberi” oldu…

Siz AK Partili bir belediye başkanısınız! Böyle bir rezalete izin veremezsiniz. İllaki bir uyduruk “festival” düzenlemek istiyorsanız bunu başka bir gün ve başka bir yerde yapın.

Serdivan Kapalı Spor Salonu ne güne duruyor? Yap orada bu uyduruk “festivali”, içeriye girenleri de üst aramasına tabi tut. Yanında “alkol” getireni de içeriye sokma.

Anlaşılan Başkan Yusuf Alemdar’ın inananlar için özel bir anlam taşıyan gecelerden haberi olmadığı gibi, açık alanda “içki” içmenin yasak olduğundan da haberi yok…

Hadi diyelim bu uyduruk “festival” bir gün önce veya bir gün sonra yapıldı. Yine de sen Serdivan Belediyesi olarak ulu orta “içki” içilmesine izin veremezsin.

Bilmiyorsanız öğrenin, açık alanlarda ulu orta herkesin gözü önünde “içki” içmek suçtur. Dolayısıyla Serdivan Belediyesi de bu suça ortak olmuştur.

Anlaşılan sadece kanunlara değil, “Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın mukaddesata da saygısı kalmamış.” Yazıklar olsun. Ne diyelim…?