Geçen akşam ilginç bir “ihbar” geldi. Telefonla arayan kişi Dağdibi Mahallesi Söğütlü Kavşağı yol kenarında yüklü miktarda giyim eşyası olduğunu söyledi.
Başlangıçta bir anlam veremesek de olay yerine gittiğimizde gerçektende neredeyse bir kamyon dolusu giyim eşyasının yol kenarına atıldığını gördük.
Üstelik yol kenarına atılan giyim eşyaları öyle eski püskü değil. Defosu da yoktu. Tam tersi “etiketleri” bile üzerinde duruyordu…
Tabi bu olayı fotoğraflayıp haber yapmak üzere çevredeki insanlardan bilgi toplamaya çalıştık.
Olayı görenler bir kamyonun yol kenarına yanaşarak aracın kasasındaki bütün giyim eşyalarını boşaltarak hızla uzaklaştığını söyledi.
İşin tuhafı konu ile ilgili olarak aradıkları bazı kurumların bu olayla hiç ilgilenmeyip “şurasını arayın burayı arayın” deyip başlarından savdıklarını söylediler…
Nereden bakarsanız bakın bu gerçekten tuhaf bir olay. Zira hiçbir mağaza üzerinde etiketleri duran giyim eşyalarını durduk yere yol kenarına atmaz.
Çürümez, kokmaz etmez. Modası geçmiş deseniz pazara götürüp 10 liradan 20 liradan satsanız kapış kapış gider.
Öyleyse geriye bir ihtimal kalıyor. Söğütlü yolu kenarına atılan bu bir kamyon dolusu giyim eşyası büyük bir ihtimalle “yardım malzemesi” olabilir…
Zaten çevrede oturan vatandaşlarda bu giysilerin “yardım malzemesi” olduğunu “iddia” ediyor.
Eğer öyleyse bu “yardım malzemeleri” ulaşması gereken yere gideceğine neden yol kenarına döküldü?
İnsanlar Suriye’de bu kış kıyamette üzerine giyecek bir şey bulamazken bir kamyon dolusu giysiyi yol kenarına atacak kadar alçaklık olur mu…?
Maalesef oluyor. Yine büyük ihtimalle bu bir kamyon dolusu “yardım malzemesi” bir kuruma veya şahsa gideceği yere götürülmesi için verildi.
Ancak ne olduysa hayır olsun diye verilen bu giysiler bir “kansız” tarafından garibanlara ulaştırılacağına yol kenarına döküldü.
Suriye’de özellikle çocuklar başta olmak üzere birçok “mülteciyi” soğuktan koruyacak olan bu giysiler “çöpe” gitti…
Pek sanmıyorum ama İnşallah ilgili kurumların başında bulunanlar bu ilginç olayı enine boyuna inceler.
Eğer gerçekten Suriyeli insanlara gitmesi gereken bir kamyon “yardım malzemesi” çöpe atılmışsa bunun sorumluları mutlaka bulunmalıdır.
Sebebi her ne olursa olsun Suriye’de onca insan bu soğukta üzerine giyecek bulamazken bir kamyon giyim eşyasını çöpe atmak “yazık günah” olur…