5378 sayılı Engelliler Yasası gereği Engelli Erişimi için tanınan sürenin 7 Temmuz 2015 tarihinde dolduğuna dikkat çeken Selim Özen, buna rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmadığını belirtti.

Engellilerin gündelik hayatta birçok sorunla karşılaştığını belirten Özen, “Özellikle toplu taşıma araçlarına binmekte büyük sıkıntı yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Valilikten şehir merkezine gelmek için otobüse binmek istedim. Ancak kaldırımda bulunan durağa çıkabilmek için engelli rampası bulunmadığı için yol üzerinde beklemek zorunda kaldım. Otobüs geldiğinde ise durağa yanaşamayınca yol ortasında durmak zorunda kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerinin yapması gereken küçük bir düzenlemeyi yapmaması nedeniyle bu durum akıcı trafik nedeniyle otobüste bulunan yolcuların hayatını tehlikeye attı” dedi.

Engelli erişimi nedeniyle gerekli düzenlemeyi yapmayan kurum ve kuruluşlara para cezasının söz konusu olduğunu dile getiren Özen, “Her tespit için 5 ila 25 bin lira arasında idari para cezaları söz konusu. Şehrimizin valisinin bu konuda ilgilileri uyarmasını ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamasını talep ediyoruz” diye konuştu.