Birlik Vakfı Sakarya Şubesi, Cumartesi buluşmaları kapsamında İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın ve yönetimini ağırladı. Birlik Vakfı’nın Sakarya’da yeniden aktif hale gelmesinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın, İHH’nın yetim projesini de sunum halinde anlattı.

Dünya üzerinde 400 Milyon yetimin varlığını ifade eden Aydın, “Vakfımız 2007 yılında başlattığı Yetim Sponsorluk/Hamilik Sistemi ile çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarına destek vermeye başladı.  Bu destekler önem sırasına göre savaş ve çatışma bölgeleri, yoksullukların ve afetlerin yaşandığı bölgelerde olmak üzere dünyanın 56 ülkesine ulaştı. Vakfımız aynı zamanda Türkiye’de bulunan yetim çocuklarla ilgili de sponsorluk sistemi dışında eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel destek projeleri uyguluyor. Bu proje kapsamında yaklaşık 75.000 yetim çocuğa yardımseverlerin desteği ile hamilik yapılıyor” şeklinde konuştu.

Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat ise böylesine önemli bir projede Birlik Vakfı’nın mutlaka destek olacağını belirterek, “İHH İnsani Yardım Vakfı yetim projesi ile dünya çapında büyük bir işe imza atıyor. Bizler de Birlik Vakfı Sakarya Şubesi olarak İHH’nın bu projesine destek olma kararı aldık. Proje ile birlikte Birlik Vakfı’nın da yetim kardeşleri olacak. Bizlere bu konuda vesile olan İHH Sakarya Şubesine teşekkür ederiz” dedi.

Yetim projesinin tanıtıldığı sunumdan sonra Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat, İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın’a günün anısına bir plaket takdim etti.