Adapazarı Tekeler Mahallesi sakinleri tarafından tedavisi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen 68 yaşındaki kimsesiz Nusret Kara’ya sağlık personeli sahip çıktı. Sosyal endikasyon sonucu yaşlı adamın ayaklarında bakımsızlıktan oluşan yaraların tedavisi için Hendek Devlet Hastanesi’nde yatırılarak tedavisi yapılmasına karar verilirken, yaşlı adamın nakli için 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından Toyotasa Acil Yardım Hastanesi hasta nakil aracı görevlendirildi.

TIRAŞ EDİP YIKADILAR
Yaşlı adamı Hendek Devlet Hastanesi’ne götürmek için gelen Ergin Gemiköz, Gökmen Deniz ile Cem Yıldız’dan oluşan sağlık ekibi gördükleri manzara karşısında duyarsız kalmadı. Kimsesi olmayan, saçı sakalı birbirine karışan, haftalardır yıkanmamış, elbiseleri parçalanmış yoksul adamı alan sağlık ekibi 112 Komuta Kontrol Merkezi’nden izin alarak Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’ne gitti. Yaşlı adam sağlık ekibi tarafından saç ve sakal tıraşı yapıldıktan sonara yıkandı. Eski elbiseleri değiştirilen yaşlı adama sağlık personeli tarafından temiz iç çamaşırı ve pijamalar alınarak giydirildi.

HAYIR DUA ALDILAR
Yaralı ayakları temizlenerek pansuman yapılan Nusret Kara gösterilen ilgiden dolayı duygulanırken, sağlık ekibine teşekkür etti. Temizlenip, hazırlanan yaşlı adam daha sonra sağlık ekibi tarafından Hendek Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisi yapılmak üzere Palyatif Bakım Merkezi’ne yatırıldı. Kimsesiz olan yaşlı adamın tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yaşlı bakım evine yerleştirileceği belirtildi.