Doğada çeşitli sebeplerle yaralı olarak bulunan yaban hayvanları Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’nde veteriner hekimlerin kontrolünde tedavileri ve bakımları yapılıyor. Bakım sonrası yaban hayvanları doğal yaşamlarına geri döndürülüyor. 
Vatandaşlar tarafından Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü’ne ulaştırılan yaralı yaban hayvanları veteriner kontrolünde muayene ve tedavi edildikten sonra doğal hayatlarına geri bırakılıyor.

Veteriner kontrolünde muayene ve tedavileri yapılan yaralı yaban hayvanları daha sonra Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğünce sağlığına kavuşturulan yaban hayvanları doğaya tekrar kazandırılırken, yaban hayvanlarından uçamaz halde bulunanlar ise Darıca Hayvanat Bahçesine gönderilerek geri kalan yaşamlarını orada sürdürmeleri sağlanıyor.

Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Odası arasında yapılan protokol gereği yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu Veteriner Hekimler Odası danışmanlığında yapılıyor. Bu hayvanların ücretleri ise Bakanlığın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Yaban Hayvanlarının tedavileri için gönderilen ücretlerden Şube Müdürlüğünce karşılanıyor.

Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, yaralı olarak bulunan yaban hayvanlarının müdürlüğe getirilmesi durumunda tedavilerinin ardından tekrar doğaya salındığını belirterek vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.