Akyazı Kaymakamı ve Karapürçek Kaymakam Vekili Yakup Güney ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Musa Zor’un da eşlik ettiği ziyarette Rukiye Türeyen ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, azminden dolayı Türeyen’i tebrik etti.

Vali Nayir, “Engelli kardeşimiz herkese güzel bir örnek. Ama bu derece güzel örneği bulmak her zaman mümkün değil. Ben inanıyorum ki kendisi daha da güzelini başaracak” dedi.

Kullanabildiği tek parmağıyla 2 yılda 128 sayfalık bir kitap yazan yatağa bağımlı engelli yazar Rukiye Türeyen’den kitap yazma serüvenini dinleyen ve bir süre kitabı inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Engeller sadece bu dünya için var. Öbür dünyada sizler bizden daha iyi olacak ve bizden daha iyi yürüyeceksiniz, daha iyi koşacaksınız, bizim inancımız böyle söylüyor. Önemli bir detay daha var ki; hiçbir engeli olmayanlar bile, sizin bu başardığınızı başaramadı. Birçok engelli sanatçımızın yapmış olduğu eserleri engelsizler başaramadı. Birçok engelli sporcumuzun yapmış olduğu sporu, aktiviteyi engelsizler yapamadı. Ampüte Milli Takımımız harika bir şekilde dünya şampiyonu oldu. Bizim bu türlü başarılı örneklere ihtiyacımız var. Siz de onlardan bir tanesisiniz, övüncümüz oldunuz” dedi.

3 aylıkken ateşli hastalık geçiren kızını hastanelere götürdüklerini, ancak derdine çare bulamadıklarını belirten anne Fatma Türeyen, kızının çok azimli ve yaşam dolu olduğunu, hiçbir zaman karamsarlık içerisinde bulunmadığını söyledi.

İl Müdür Vekili Zor da, Türeyen’in kitabının Türkiye’de en çok satanlar arasına girdiğini ve şu anda İstanbul ile Ankara’da kitap basımının devam ettiğini belirtti.