Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte, 18- 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle “Saygı ve Hoşgörü” yemeği düzenlendi.

Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde düzenlenen programa, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkan Vekili Mahmut Nedim Alkan, Jandarma Komutanı Yzb. Deniz Kün, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa Zor, Müdür Yardımcısı Ergün Oruç, İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör,  Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Aydın, Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Kadın Konukevi Müdürü Emel Çelik, Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatma Dursun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, daire müdürleri ve Melek Nişancı Huzurevi sakinleri katıldı.

Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, bir selamlama konuşması yaptı.

“Millet olarak yaşlılarımızın duasına ihtiyacımız vardır”

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bir konuşma yaparak, “Çocukluk, gençlik, yaşlılık hepsi bizler içindir. Biz kültür olarak, inanç olarak büyüğe saygıyı, önemli ve kıymetli bilen bir nesiliz. Onları üzmemek ve onların bizlere küçükken göstermiş olduğu şefkati, bizlerin göstermesi istenmiştir. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde buyuruyor ki ‘Aranızda yaşlılarınız olmasaydı, belalar üzerinize sel gibi yağardı.’ Millet olarak yaşlılarımızın duasına ihtiyacımız vardır. Sizlerin rahatı için ne yapmamız gerekiyorsa sizler için yapmaya hazırız” diyerek, Yaşlılar Haftası’nı kutladı.

Programda, Şair Alimoğlu’nun okuduğu şiirler büyük beğeni topladı. 

Program sonunda Vali Nayir, eşi ile birlikte huzurevi sakinlerine karanfil ve çeşitli hediyeler verdi.