Minik Ece, Vali Hüseyin Avni Coş'tan yazdığı mektupla yardım istedi. Ece Aktaş mektubunda, "Vali amca adım Ece, çok hastayım ve çok da üzgünüm. Çünkü ben anneme ve babama hiç sarılamayacağım. İlik nakli olduğum için odamın ayrı olması gerekiyormuş. Sen çok güçlü amcaymışsın" dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, minik Ece'nin bu çağrısına duyarsız kalmayarak mektubuna cevap yazdı. Coş, mektubunda küçük kızı çok sevdiğini yazarak, "Ece mektubunu aldım. Seni çok seviyorum. İyileşeceğine inanıyor ve dua ediyorum. Ailen ile birlikte seni aramızda tekrardan göreceğiz. Hediyeni aldım ve mutlu oldum. Görüşmek dileğiyle sağlık ve mutluluk dilerim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuyla ilgili harekete geçen Vali Coş, aileyi Camili Mahallesi'nde bir eve yerleştirerek minik Ece'nin tedavisine uygun bir oda hazırlattı.

Kızıyla birlikte verdikleri mücadeleyi anlatan anne Aysel Aktaş, mektup fikrinin Ece'nin aklına geldiğini kaydederek, "Bu süreç lenfoma tanısıyla başladı. Biz çok şükür lenfoma kanserini atlattık. Anne- kız hastaneden tekrar çağırıldık. Aynı elbiselerle gittik hastaneye, doktor lösemi deyince ben ikinci bir travmayı yaşadım. Ece'den çıktı mektup fikri. Şunları yazmış; vali amcacım benim odam yok. Bana oda ayarlar mısın? Çocuk diliyle böyle olmuş. Bu şekilde yolladık valimize. Kendisine buradan binlerce teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.