Önemli gün ve haftalara dair kendisini ziyarete gelenleri Valilikte misafir eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, daha sonra Hendek İlçesinde bulunan Melek Nişancı Huzurevini de ziyaret etti.

İlk olarak Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Ticaret İl Müdürü Mithat Onay ve beraberindeki heyetle görüşen Vali Balkanlıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ülke genelinde “Tüketici Hakları” bilincini geliştirmek amacıyla ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu resim yarışmasında ilimizde dereceye giren öğrencilere belgelerini verdi.

Öğrencileri tebrik ederek başarılar dileyen Vali Balkanlıoğlu, yapılan çeşitli etkinliklerle gelecek kuşakların bilinçli tüketici olması için çaba gösterildiğini ifade etti.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve teşkilat çalışanlarını da kabul eden Vali Balkanlıoğlu, faaliyetler hakkında da bilgiler aldı. Ormana yapılan yatırımın insanlığa yapılan en güzel yardım olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, insanlığın ve toprağın daha sağlam temellerde durmasını sağlayan ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Daha sonra her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Hendek Melek Nişancı Huzurevini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, onurlarına düzenlenen programda yaşlıların ellerini öperek karanfil ve çeşitli hediyeler verdi.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ile ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette, yaşlılar için çeşitli etkinliklerin yer aldığı özel bir program da gerçekleştirildi.

Huzurevi sakinlerinin yaptıkları ebruya eşlik eden Vali Balkanlıoğlu, özel bakım biriminde bulunan yaşlıların da ellerini öperek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Her zaman yaşlılarımızın yanında olmamız, yaptıkları hizmetleri sevgi ve ilgi ile hatırlamamız gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Şu memlekette ne var ise, sizlerin eseridir. Sizlerin emeği sayesinde bizler bu seviyeye gelebildik. Sizler çalışıp çabalayarak bu memlekete birçok hayırlı evlat yetiştirdiniz. Geçmişte sizler bizlere emek verdiniz, sıra şimdi bizlerde. Sizlerin bakımını üstlenip gereken ilgiyi göstererek vefa borumuzu ödememiz gerekiyor. Elbette hayat bizler için de genç ve gürbüz geçmeyecek, bizler de daima böyle kalmayacağız, bir gün yaşlanacağız. Bizler sizlerin yerini çocuklarımız da bizlerin yerini alacak.

Aslında her yüz yılda bir kıyamet kopuyor, farkında değiliz. Şuanda yedi milyar insan yaşıyorsa, yüz yıl sonra bu insanların yerini başka insan nesli alıyor. Büyüklerimize gösterdiğimiz saygı aslında kendimize gösterdiğimiz bir saygıdır. Yaşlılarımıza nasıl muamele edersek, biz de yaşlanınca öyle muamele göreceğiz.

Sevgili Peygamberimiz (SAV) hutbeye çıkarken üç defa amin deyince ashabı Peygamberimizin neye amin dediğini bilmiyor, sadece sesini duyuyor ve nedenini merak ederek Sevgili Peygamberimize soruyorlar. Peygamberimiz de; ‘Anne veya babası ya da her ikisi birden yanında yaşlanıp da cenneti hak etmeyen evladın burnu yerde sürünsün’ diyor. Bedduayı Cebrail Aleyhisselam yapıyor, Peygamber Efendimiz de ‘Amin’ diyor. Dolayısıyla Cebrail’in ettiği, Peygamberin amin dediği dua ret olmaz herhalde. Ancak sizler yine de çocuklarınıza dualar edin.

Sizler, başımızın tacısınız ve aslında çok büyük şeyler borçluyuz diyoruz ama sizler için söylenecek daha fazla ve özel şeyler var. Bu anlamlı haftada Rabbimden sizlere sağlıklı ve hayırlı ömürler vermesini diliyorum” dedi.

Programın sonunda onurlarına hazırlanan pastayı da kesen Vali Balkanlıoğlu, geçmiş ile gelecek arasında köprü olan fedakâr büyüklerimizin hayır dualarını almak için düzenlenen programda emeği geçenleri de tebrik etti.