Ziyarette Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın’ın yanı sıra, kurban çalışmalarını bizzat koordine etmek üzere Arakan’a gidecek olan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen’de hazır bulundu.

Sakarya İHH’yı ziyaret ederek Arakan için kurban bağışında bulunan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün; "İnsani yardım çalışmaları ile ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan İHH’ya çok teşekkür ediyorum. Biz inancımız gereği her ne olursa olsun, hangi ırktan, hangi milletten olursa olsun hiçbir önemi olmadan mazlumların ve mağdurların yanında olacağız" dedi.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın ise; "İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl ki kurban organizasyonunu '25 yıldır ümmete kurban' sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 106 ülke ve bölgede gerçekleştirerek 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren kurumuz. 25 yıldır gerçekleştirdiğimiz kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyoruz. Çeyrek asırdır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise 620 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını bize bağışlamak isteyen hayırseverlerimizin, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Kurban bedelinin 620 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 43 bin 155 bin hisse dağıtmıştık. Bu yıl, bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Sakarya olarak hedefimiz bin kurban hissesine ulaşmak. Bu noktada bizleri hiç yalnız bırakmayan her zaman yanımızda olan kadirşinas halkımızın desteğinin devamını, iki kurban kesenlerden birini talep ediyoruz. Bağış yapmak isteyen gönüllülerimiz vakıf merkezimize gelerek, ilçe merkezlerindeki standlarımıza uğrayarak ya da banka yoluyla bize ulaştırabilirler" dedi.