Taraklı İlçesinde en çok ziyaret edilen yerler arasında ilçeye bağlı İçdedeler Köyü’nde caminin yanında metfun zatların türbeleri yer alıyor.

İçdedeler Köyünde caminin hemen yanı başında metfun olarak bulunan Bayram-Davut ve Kavak Dede türbeleri en çok ziyaret edilen yerler arasında.
Köy muhtarı Bayram Korkmaz, “Köyümüzün ileri gelen ihtiyarlarından aldığımız bilgiye göre, burada yatan zatlar 1071-1200 yıllarında Orta Asya’da faaliyet gösteren o dönemin en büyük ilim adamlarını yetiştiren Horasan şehrinden gelip Anadolu’da ilimlerini yaymaya çalışmışlardır. Bu değerli zatlar çevre köylerimiz tarafından misafir kabul edilmemiş, bu şeref adlarıyla özdeşleşmiş olan ebediyete intikali köyümüzde olmuştur. Olağanüstü kerametlere sahip olduklarına inanılmaktadır. İsimleri Bayram, Davut, Kavak Dede’dir. Üç tane evladı da yanlarında yatmaktadır. Onların yanında taşıdığı sancak kalmıştır. Türbe’nin içerisinde muhafaza edilmektedir. Türbeyi ziyaret eden birçok kişi var. Buraya gelenlerin, dua edenlerin dertlerine de çare aradığı bilinir” dedi.