2 yıl boyunca pes etmeden kaleme aldığı, 'Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar' adlı kitabı satışa çıkan Rukiye Türeyen, engellilerin pes etmediği sürece her şeyi başarabileceğini söyledi. Türeyen yazdığı kitabın gelirlerinden elde edilecek parayla, 38 yıldır kendisine bakan annesine bir ev olmak istediğini söyledi.

Karapürçek ilçesinde kız kardeşinin yanında yaşayan Rukiye Türeyen, doğduktan 3 ay sonra geçirdiği menenjit hastalığı sonucu sol elinin işaret parmağı hariç tüm vücudunu kullanamaz hale geldi. Yüzde 98 engelli olan ve konuşmakta güçlük çeken Türeyen, sevdiklerine ve tüm insanlara hayalindekileri yazarak anlatmaya başladı.

5 çocuklu bir ailenin kızı olan Rukiye Türeyen, yıllarını maddi imkansızlıklar içinde, tek bir odada geçirse de enerjisini kaybetmedi ve 2 yıl önce bir kitap yazmaya başladı. Türeyen, kullanabildiği tek parmakla engellilerin yaşadığı zorlukları ve pes etmedikleri sürece tüm zorlukların üzerinden gelerek hayallerine ulaşabileceklerini yazdı.
'Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar' isimli kitabı internette satışa sunulurken, kitabın basım ücreti Fahrettin Yüksel isimli bir hayırsever tarafından karşılandı.

Tek hayalinin, kendi emeğiyle kazandığı parayla annesine şu anda kirada yaşadıkları evi alıp, ona rahat bir yaşam sağlamak olduğunu söyleyen Türeyen, “Kitapseverler kitabımı alsınlar ki bir an evvel anneme evini alayım, annemi rahat ettireyim” dedi.

Anne Fatma Türeyen ise kızının kitap yazmasına hala inanamadığını belirterek, "55 yaşındayım, onu bırakıp bir yere gidemiyorum. Gençken kaldırıp koyuyordum ama yaşı ilerledikçe kaldırıp koymam da zor oluyor. Yüzde 98 engeli var, tek bir parmağı çalışıyor. Bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Başaramıyorum tek başıma. Kitabı yazmak istedi, azim etti ama ben dedim ki, 'Rukiye boş ver kızım, uğraşma. Ben olsam pes ederdim' dedim. Ama o çok azimli, illa yapacağım der. İki yıldır uğraşıyor. Kitap sevenlerden yardım istiyorum. Kızımın yazdığı kitapları satın alsınlar” diye konuştu.