Karaman Geçici Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören yaklaşık 285 Suriyeli öğrenci, öğretmenleri ile birlikte anlamlı bir programa hazırlanıyor. Suriyeli öğrenciler; kendileri zor şartlar altında yaşamalarına rağmen, Suriye'de kendilerinden daha zor durumda olan kardeşlerine yardım için kolları sıvadı.

Yardım için maddi imkanları bulunmayan sığınmacı öğrenciler emeklerini paraya çevirip Suriye'ye yardım olarak göndermeyi planlıyor. Bu amaçla değişik etkinliklerin bulunduğu bir programla Sakaryalıların karşısına çıkan olan Suriyeli öğrenciler, Arapça marşlar, Türkçe tiyatro ve değişik gösterilerin yer alacağı programın biletlerinden elde ettikleri gelirle Suriye'ye bir tır yardım göndermeyi hedefliyor.

26 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da AKM’de yapılacak programın biletleri satışa sunuldu. Okul Müdürlüğü; bilet parasının, aslında biletin bedeli olmaktan ziyade bir tır yardımın toplanması amacıyla belirlendiğini belirtti. 100 TL olarak belirlenen biletler satıldığında bir tır yardım parası da toplanmış olacak.


Suriyeli öğrencilerin program hazırlığı devam ederken biletler de hem hayırseverleri hem de farklı bir program izlemek isteyen Sakaryalıları bekliyor. Bilet temin etmek isteyenler 532 676 20 63 nolu telefondan ilgililere ulaşabilecekler.

Karaman Geçici Eğitim Merkezi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Karamandaki bir iş merkezini yeniden düzenleyerek, ilimizde ikamet eden Suriyeli öğrencilerin hizmetine sunulmuştu. Dönem başında açılan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden merkez; Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İHH İnsani Yardım Derneği ve KADEM arasında imzalanan bir protokolle hayata geçmişti.