Ziyarete Sakarya  İHH Başkanı Sebahattin Aydın ile Yönetim Kurulu üyeleri Oğuzhan Mülayim, Cahit Öner ve Yakup Başer, ilçe temsilcileri Mehmet Vuraloğlu, Emin Akbayrak ve Mahmut Şentürk, Sapanca Genç İHH Yönetim Kurulu üyeleri Muhammed Kahraman ve Tahsin Şahin, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şube Başkanı Yaşar Kahraman ve MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı katıldı.

Kış yardımı için Suriye'ye giden Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri, Sakarya'dan Suriye'ye giden 102 tırlık insani yardım malzemesinin ardı sıra nakit yardımı, akika ve adaklık hayvan, atkı, bere, eldiven, çamaşır, çorap, çikolata, şeker, oyuncak gibi hediyelerle Suriye içindeki yetim ve mülteci kamplarını ziyaret ettiler. 


Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, “Suriye içerisindeki yetim ve mülteci kampları ziyaretimizde bir kez daha gördük ki savaşın dışında açlık, yokluk ve soğukla boğuşan binlerce çocuk, on binlerce insan var. Yeterli konteyner yok, çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bu boşluk çadırlarla dolduruluyor ama yeterli çadır yok. Mevcut çadırların birçoğunda oturacak, yatacak, yiyecek hiç bir şey yok. 20 kişi bir çadırda kalıyor.  Sakarya'dan Suriye'ye 102 tır insani yardım malzemesi gönderdik ama çok daha fazlasına ihtiyaç var. Çok acil bir şekilde yetim kamplarındaki çocuklar için gıda kolilerine ihtiyaç var. Sorumluluğumuz büyük ve biz bunun farkındayız. Sakarya'da kadirşinas halkımız ile birlikte yardımlarımız katlanarak devam edecektir. bundan hiç bir şüphemiz yok” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Mengen, Suriye'de durumun içler acısı olduğunu, açlık yokluk içinde insanların hayatlarını idame etmeye çalıştığını söyledi. Yetim kampındaki çocukların soğukta çamurda çıplak ayak dolaştıklarını, her an ölümle burun buruna olduklarını belirten Mengen ayrıca, Suriye için insani yardım çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, “Bizler bu dramı yerinde gören insanlar olarak her türlü yardıma hazırız” diye konuştu.

MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı ise, “Geçen yıl da bir Suriye ziyaretine katılmıştım. O zaman ile bugün arasında çok büyük farklar var ama olumsuz anlamda. Şartlar çok daha ağırlaşmış, insanlar çok daha zor ve sıkıntılı günler yaşıyor. Kampların sayısı artmış, kamplardaki insan sayıları artmış. Açlık yokluk artmış, güvenlik daha çok problem olmaya başlamış. Allah Suriye'de yaşayan mağdur ve mazlumların yardımcısı olsun. Bizler de ümmet olarak daha çok çalışıp daha çok insani yardımda bulunmalıyız. Birbirinden güzel mazlum çocukları arkamızda bıraktık geldik” dedi. 

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir de, “Mağdur ve mazlum coğrafyaların, her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Suriye'de çok büyük ihtiyaçlar var. Un, kömür, gıda, kıyafet, ilaç ve bunun gibi akla gelebilecek her türlü insani yardıma ihtiyaç var. İHH çok düzenli ve güzel bir teşkilat kurmuş, Allah onlardan razı olsun. Bizler de İHH aracılığı ile elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Yardımlarımız aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu. / MEDYADETAY