Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi önemli bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören sığınmacı çocuklar, Çocuk-Yazar buluşmaları kapsamında Suriyeli Yazar Gulnar Hajo’yla bir araya geldi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu ve çok sayıda sığınmacı çocuk katıldı.


 
Her insana yardım eli uzatılıyor
Çocuk edebiyatı üzerine eserler üreten Suriyeli Yazar Gulnar Hajo sığınmacı çocuklarla kitapları üzerine Arapça bir söyleşi gerçekleştirdi. Hajo, “Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla Türkiye ve Sakarya’da her insana yardım eli uzatılıyor. Gönülden inanıyorum ki gerçekten yardım etmek isteyen bu insanlar yardımlarını da gerekli yerlere ulaştırıyorlardır. Ayrıca Sakarya’daki sığınmacı çocuklarla ikinci kez bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmem gerekir. Teşekkür ederim” dedi.


 
“Sizler bizim misafirimizsiniz”
Programda konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyemiz Suriye’deki iç savaştan kaçıp misafir olarak şehrimize gelen vatandaşlara yönelik hizmetlerini arttırarak sürdürüyor. Sizler bizim misafirimizsiniz. Daha rahat yaşayabilmeniz için elimizden gelen gayretleri ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Karaman’da yapmış olduğumuz Geçici Eğitim Merkezi Türkiye’de örnek gösterilen nitelikte bir merkezdir. Bu güzel mekanı sığınmacı kardeşlerimize armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkürü ederiz” dedi.