İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer başkanlığındaki Sakarya İl Müftülüğü Heyeti, merdivenden düşerek beyin felci geçiren Sevde Melike Dural’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Heyet, tedavinin pahalı olması nedeniyle Sakarya Valiliği tarafından yardım kampanyası açılan Dural’a, Sakarya Müftülüğü ve TDV Sakarya Şubesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Çocuklarının başından bir an olsun ayrılmayan anne Hayal ve baba Hakan Dural zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in şahsında kızlarının iyileşmesi için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İl Müftülüğüne teşekkür etti.

İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer de konuşmasında, “Dualarımız kızımızın iyileşmesi içindir. Bu zor günlerinde ailemizin yanındayız. Vatandaşlarımız da Valilik oluruyla Ziraat Bankası Serdivan Şubesinde Hakan Dural adına açılan TR26 0001 0020 9459 5826 4950 03 iban nolu hesaba yardım yapabilir” dedi.

Sakarya Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve girdiği üniversite sınavında başarılı olan Sevde Melike Dural’ın hayatı, tercih yapacağı dönemde evlerinin merdiveninden düşüp beyin felci geçirmesiyle bir anda karardı. Hastaneye kaldırılan ve Sakarya'daki ilk operasyonun ardından Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopteriyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Melike, burada yaklaşık 35 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi.

Hayati tehlikeyi atlatmasına rağmen bir türlü iyileşemeyen kızları Melike için her şeylerini seferber eden öğretmen çift, kök hücre tedavisi yapılması planlanan kızlarının bir an evvel iyileşmesi için uzanacak yardım elini bekliyor.