Hafta sonu Serdivan Esentepe Zeki Toçoğlu Yaylasında düzenlenen pikniğe yaklaşık 120 yetim ve öksüz çocuk katıldı.

Çocuklar piknik alanında çuval yarışması, halat çekme yarışması, ipte elma yeme yarışması, bayrak yarışı, kaşıkta yumurta taşıma yarışması, koşu yarışması, mendil kapmaca yarışmaları ve birbirinden güzel oyunlar oynadı. Daha sonra hep birlikte öğle yemeği yendi. Aileleri ile pikniğe gelen çocuklar yapılan piknikten memnun kaldıklarını belirtti.


Yetim ve Öksüz çocuklar derneği başkanı Yaşar Akdağ,  “Serdivan’da yetim ve öksüz olmak demek kimsesiz olmak anlamına gelmez. Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Peygamberi yetim olan bir ümmet olarak, yetimleri sevindirmenin Rabbimizi sevindirmek olduğunun bilincindeyiz, bu anlayışla çalışıyoruz. Proje kapsamında yaklaşık 120 çocuğumuzla Esentepe’de piknik yaptık. Geleneksel hale getireceğimiz yetim ve öksüz çocuklar buluşması adını vereceğimiz organizasyonun ilkini elhamdülillah düzenlemiş bulunuyoruz. Piknikte çeşitli yarışmalar düzenledik. Etkinliğe katılan çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyup, yeteneklerini sosyal faaliyetlerle ortaya çıkarmamız lazım” dedi.

Dernek Başkanı Yaşar Akdağ ayrıca düzenlenen organizasyona destek veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, ŞÖÇEYDER Serdivan Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akyüz, Ufuk Karayaka, Mahmut Birlik, Haluk Çorlu, Mustafa Demir, Hüseyin Güney, İbrahim İlkiz, Gençlik kurulu üyesi Eşref İlik ve Genel Sekreter Zeynep Akyüz’e teşekkür etti.

Akdağ, organizasyona katılan Mustafa İsen’e de ayrıca teşekkür ettiğini dile getirdi.