Düzce Gümüşova ilçesinde yalnız yaşayan ve yürüyemediği için dışarı çıkamadığı öğrenilen alçın Sönmez’e, Düzce Müşteri Hizmetleri Merkezi yardım elini uzattı.  SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi çalışanı Yunus Yavuz, müşteriyi evinde ziyaret ederek gerekli işlemleri yaptı. Solunum cihazına bağlı yaşayan Yalçın Sönmez, SEDAŞ çalışanını karşısında görünce sevindi ve bu şekilde kendisi ile ilgilenilmesinden de mutlu olduğunu belirtti.
 
Hayat için ayrıcalıklı uygulama
Bu türde hastalar için insan ve çözüm odaklı yaklaşımla yaşam enerjisi sağlayan SEDAŞ, Yalçın Sönmez’in sağlık raporunun örneklerini teslim aldı. SEDAŞ çalışanı Yunus Yavuz, bundan böyle Yalçın Sönmez’in ikamet ettiği bölgede yapılacak planlı kesintilerden haberdar olacağını söyledi.

 
SEDAŞ’tan insan odaklı mücadele
SEDAŞ, solunum cihazı, diyaliz destek ünitesi gibi araçlara bağlı yaşayanların elektriğinin kesilmemesi için hastaların raporlarındaki bilgiyi bilişim sisteminde kayıt altına alarak bu müşterilerin elektriğinin kesilmemesini sağlıyor. Enerji kesintilerinde öncelikli olarak aksiyon alınması gerekliliğine göre atanan VIP puanların dikkate alınmasını sağlayan SEDAŞ,  insan ve çözüm odaklı yaklaşım ile yaklaşık iki yıldır uyguladığı prosedürü titizlikle hayata geçiriyor ve yaşam ünitesine bağlı yaşam süren hastaların elektriği kesilmesin diye mücadele ediyor.