Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, şiddetli rüzgar nedeni ile uçakların başkent Mogadişu’ya iniş yapamadığını ve bu sebeple tekrar Türkiye’ye, Cibuti ve Kenya’ya geri dönüşler yaparak ancak 80 saat sonra inişi gerçekleştirebildiklerini söyledi. Aydın; "Ramazan ayının ilk günü başkent Mogadişu Tridişu bölgesinde 500 aileye, 2. gün Mogadişu’ya 13 km mesafedeki kampta yaşayan 500 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. Anadolu Yetimhanesini ziyaret ederek inşaatı devam eden kız yetimhanesini inceledik. İHH ile TİKA ortak kuruluşu olan Ziraat Fakültesini'de ziyaret ederek nitelikli tarım üzerine çalışmaları yerinde inceledik. 3. gün ise Bay eyaletinde Beydava’ya giderek iki farklı bölgede 500 er adet olmak üzere bin aileye kumanya ve 60 bin litre su ile 400 aileye zekat dağıtımı gerçekleştirdik. 32 adet adak kurbanımızı da bu bölgede keserek dağıtımını yaptık. 4.'de gün Mogadişu çevresindeki kamplar da bin aileye daha kumanya dağıtımı yaptık. Ayrıca zekat ve iftariyelikleri dağıtarak yetimlerle iftar sofrasında buluştuk. Özetleyecek olursak 2 bin kumanya paketinden 12 bin kişi, 60 Bin litre su 5 bin kişiye, kurban hisseleri ise bin kişiye ulaştırıldı. 4 günün sonunda 18 bin kişiye yardımlarımız ulaşmış oldu" dedi.

Sakarya İHH yönetim kurulu üyesi Doç Dr Yaşar Kahraman ise Beydava bölgesinin kuraklıktan en çok etkilenen bölge olduğunu söyleyerek irili ufaklı yaklaşık yüz kampın varlığından bahsetti. Kahraman; 2011’de ki krizde binlerce insanın hayatını kaybettiği acı tarihin bir kez daha tekerrür etmemesi için Somali’de bulunuyoruz. Buradaki Müslüman kardeşlerimizin daha çok yardıma ihtiyacı var çünkü yeteri kadar yiyecek yok. 'İsraf etme infak et' sloganı ile başladığımız Somali yardım kampanyamızda 5 bin aileye kumanya ve 5 bin kişiye iftar hedefi koymuştuk. Bugün itibari ile 2 bin aileye kumanya dağıtımını gerçekleştirmiş oluyoruz. Çarşamba günü Somali’den ayrılana kadar bu sayı inşallah 2 bin 500 aileye kumanya ve toplamda 25 bin kişiye insani yardım ulaştırmış olacağız" açıklamalarında bulundu.

Burada gördüklerinden çok etkilendiklerini ve daha çok çalışma ihtiyacı duyduklarını dile getiren Sakarya İHH yönetim kurulu üyesi Yakup Başer; "Sakaryalı hayırseverlerimizden aldığımız bağışları burada bizzat dağıtarak onlara aracılık yapıyoruz. Buradaki insanların durumunu görüp bilip kayıtsız kalmak mümkün değil. İnancımızın gereği nerede bir mağdur ve mazlum varsa orada olmalıyız. Sakaryalı hayırseverlerimizi bu mübarek Ramazan ayında duyarsız kalmayarak infak etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.