Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Pozitif Yaşam ve Ritim Atölyesi’nde eğitimler başladı. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Faaliyetlerimizi sadece yetişkinler ya da çocuklar olarak sınırlamayıp; aileyi ve ailenin tüm fertlerini önemseyerek çalışmalar sürdürmekteyiz. Anne, baba ve çocuk rollerinin yanı sıra bireysel rollere ve ihtiyaçlara göre projeler üretip; bu projeler ile vatandaşlarımıza hizmette bulunmayı gaye edindik. Bu hedefle yola çıkarak çalışanlara yönelik ‘Pozitif Yaşam ve Ritim Atölyesi’ni başlattık” diye konuştu.
 
Pozitif Yaşam ve Ritim Atölyesi
Karapınar şunları söyledi; “Çalışanlara yönelik ‘Pozitif Yaşam Ve Ritim Atölyesi’ ile amacımız çalışma hayatının ve yaşamın gerekliliklerinin neden olduğu olumsuz durumlara rahatlatıcı teknikler ve etkinlikler sunarak kişilerin yaşam kalitelerini arttırıp bireysel farkındalıklarını kazandırmaktır. Aşırı stres altında olmak kişilerde öfke kontrol kaybı, kaygı bozuklulukları gibi psikolojik kökenli bireysel sorunların yanı sıra aile içi huzursuzluklara varacak problemlere neden olabilmektedir. Bu durumlardan yola çıkarak “Pozitif Yaşam ve Ritim” projesi ile kişilere gün içerisinde yaşadıkları yoğun stres yaratan durumlarla baş edebilme becerisi kazandırmayı amaçlamaktayız.”
 
Atölyede kayıtlar sürüyor
“Aile ve Çocuk Hizmetleri olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme projelerinin yanı sıra ihtiyaca yönelik kişisel gelişim ve kişisel farkındalık konularına daha fazla ve aktif projelerle yer vermek istiyoruz. Pozitif Yaşam ve Ritim Atölyemizi de 11 Kasm Cuma günü başlattık. Haftada bir gün ve 4 ay sürecek eğitimlerimiz renkli dakikalara sahne oldu. Aynı zamanda kayıt almaya da devam ediyoruz. 444 40 54 (3714) numaralı telefonu arayarak projeye kayıt yaptırılabilir. Ayrıca projemize gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”