Kaynarca'ya bağlı Yeşilova Köyü'ne yakın ormanlık alandaki bir barakada babası, annesi ve 3 kardeşiyle birlikte yaşama tutunma mücadelesi veren gelişim bozukluğu hastası 30 yaşındaki Esma Ocak evde bakım maaşı bağlanmasıyla rahatladı.

Daha önce çeşitli defalar girişimde bulunduklarını ancak 'sonunu getiremediklerini' belirten baba Halil İbrahim Ocak (70), "Kaynarca Engelliler Derneği Başkanımız Fatma Gömenç sayesinde kızım hak ettiği ayda bin 100 lira tutarında maaşa kavuştu. Başka gelirimiz yok" diye konuştu.

9 Çocukla barakada yaşam

Engelliler Derneği Başkanı Fatma Gömenç ise Esma Ocak'ı tesadüfen gördüğünü sohbet sırasında durumunu öğrendiğini ifade ederek, "Esma 9 çocuklu bir ailede yokluk içinde bir barakada büyümüş. Canımı dişime takarak yaz kış demeden gittim geldim gerekli evrakları ve izinleri çıkardım. Şimdi annesi evde bakım ücreti alacak, ayrıca özürlü maaşı da bağlatılmasını sağladım yakında onu da almaya başlayacak" dedi.

Okula gidemedi okumayı evde öğrendi

Gelişim bozukluğu olduğu için boyu uzamayan Fatma Ocak, "Boyumdan dolayı okula gidemedim. Ama okumayı yazmayı okula giden kardeşlerimden ablam ve abimden öğrendim. Özürlü maaşıyla hayatım kolaylaşacak. Devletimize ve derneğimize teşekkür ederim" diye konuştu. (www.kaynarcahaber.com)