Meclis’te yaptığı basın toplantısında da konuyu gündeme getiren Milletvekili Engin Özkoç, ilgili bakanlarla, yetkililerle, sahadaki çalışanlarla sürekli irtibat halinde olduğunu, ancak tüm çabaya rağmen yeterli desteğin sağlanamadığını söyledi. Özkoç, “Devletin gücü, 2-3 kilometrelik bir alanda, bir vatandaşı bulmaya nasıl yetmez? Aile ne yazık ki artık sadece bedenine kavuşabileceklerinin farkında. Son görevlerini yerine getirebilmek istiyorlar. Bu acı isteğe nasıl duyarsız kalınabilir’’ diyerek tepki gösterdi.

Kocasını tam da 45 yaşına bastığı gün, doğum gününde kaybeden Sunay Abuçka’nın gözünde yaş kalmadığını söyleyen Özkoç, “İki çocuk annesi bu kadıncağız, bir de ikiz bebeklere hamile. Bu kadar ağır bir yükle yüreği yanan bir kadın var ortada, soruna el atılmaz mı? Yığın buraya devletin gücünü, Süleyman Abuçka’yı bulun, su yükselmiş alçalmış olabilir, nehir suyu bulanık olabilir, ama sudur neticede, ucu bucağı bellidir, bulunur. Bulunmaması mümkün değil. Ailenin gözünde yaş kalmadı, balçık içinde her gün sevdiklerinin ölüsünü arıyorlar, bu perişanlığı yaşatmayın insanlara, biraz olsun yüreklerini ferahlatın” şeklinde konuştu.

kayip_avcinin_ailesi2.jpg

“Barajda su tutulsun”

Süleyman Abuçka’nın kaybolduğu ilk günlerde su seviyesinin kar yağışı nedeniyle çok yükseldiğini, artık eski seviyelere dönüldüğünü ve çalışmaların daha etkin yürütülebileceğini anlatan Özkoç, “Ne yazık ki bu sefer de Jandarma Arama Kurtarma timi ve AFAD personeli sayısı 30’dan 15’e düşürüldü. Tam tersi çalışmanın yoğunlaştırılmasına ihtiyaç var’’ eleştirisinde bulundu. Barajda bir gün su tutularak,  nehirdeki debinin ve akıntının biraz daha düşürülebileceğini belirten Özkoç, önerisini valiye ve diğer yetkililere iletti, sürecin takipçisi olacağının altını çizdi.

kayip_avcinin_ailesi3.jpg