Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya il Başkanlığı ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan “Benimle Oynar mısın?” projesi kapsamında ‘Çocuklarla Yaza Merhaba’ etkinliği Adapazarı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde (OÇEM) gerçekleştirildi.

Otizm tanısı konan çocukları, normal gelişim süreci gösteren çocuklarla bir araya getirerek, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların sosyal hayatta insanlar arasına katılmaları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak ve çocuklar arasında iletişimi arttırmak amacıyla düzenlenen piknik etkinliğinde, farklı yaş grubundaki otizmli çocuklar için ihtiyaçlarına göre eğitici faaliyetlere ve oyunlara da yer verildi.


 
“Önyargıları kıracağız”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan MTTB Sakarya Eğitim Birim Başkanı Berkan Çiftçi, “Hazırlanan bu proje ile otizmli çocukları normal gelişim gösteren çocuklarımızla bir araya getirerek aradaki sevgi ve yardımlaşmayı arttırmayı ve bununla birlikte toplumumuzda otizmli bireylere karşı duyulan önyargıyı kırmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızla, toplumda sanıldığının aksine otizmin de tedavisinin olduğunu ve erken teşhis ile beraber doğru bir eğitimin belirgin düzeyde olumlu sonuçlar gösterdiğini anlatıyoruz. Projemiz kapsamında, hem otizmli bireylerin yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar, hem de ailelere verdiğimiz destekle anne-babaların da yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunacağız. Özel eğitimdeki tüm gelişim alanlarını destekleyerek, otizmli bireylerin sosyal ve kültürel yaşamda aktif rol almalarını sağlamaya ve toplumumuzda otizm farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalarımıza önümüzdeki süreçlerde de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 
“Bilinç ve farkındalık oluştu”
 ‘Çocuklarla Yaza Merhaba’ etkinliğinde konuşan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Göktaş ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Otizm çağımızda yaygın bir hastalık ve bilinen tek tedavi yöntemi erken yaşta verilecek yoğunlaştırılmış eğitim. Erken yaşta eğitime başlanabilmesi için ise toplumumuzda otizmin bilinmesi çok önemli. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikle gerçek anlamda bir bilinç ve farkındalık oluştuğuna inanıyorum. Yapılan bu etkinliğin tüm sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza örnek olmasını dilerim. Bu duygu ve düşünceler ile ‘Benimle Oynar mısın? Projesini hayata geçiren Milli Türk Talebe Birliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.