Toplantıda Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, yazın çıkacak olan orman yangınlarına hazır oldukları ifade ederek, “Bünyemize bağlı kulelerimizin, iş makinalarımızın bakımları tamam. Biz tam olarak hazırız” dedi.  Sakarya Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy’un katılımıyla, Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ve kurum müdürleri tarafından düzenlenen basın toplantısında, Orman Genel Müdürlüğü’nün 175. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Orman Bölge Müdürlüğü lokalinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz yaptığı konuşmada, “Orman Bölge Müdürlüğünün kuruluşunun 175.Yılı münasebetiyle 27 Bölge Müdürlüğü 81 ilimizde eş zamanlı olarak kamuoyunu bilgilendirme amaçlı kutlama etkinlikleri münasebetiyle bizde Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü olarak sizlerle birlikteyiz. Daha önceki bilgilendirme toplantılarında adımız Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü iken, 20 Mayıs itibariyle adımız Bakanlar Kurulu kararı ile Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü değişmiş bulunmaktadır. Bugünkü etkinlikler kapsamında genel müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüzü ilgilendiren konular ilgili sunumlar izleyeceğiz. Onun ardından bölge müdürlüğü binası önünde maviladin dikerek onu isimlendirip, plakasını takıp günün anısına yapmış olacağız. Akabinde Poyrazlar Tabiat parkında Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü Sakarya şubesiyle desteğiyle biz çalışanlarımızla bir doğa yürüyüşü yapacağız” dedi.
Basın mensuplarının sorusu üzerine Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınlarına hazır olduğunu ifade eden Türkyılmaz, “ Şuan itibariyle yangılara tüm iş makinalarımız, araçlarımızla beraber hazır durumdayız. Bütün kulelerimiz aktif hale getirildi. Bakımları yapıldı. Bölge müdürlüğümüz bünyesinde 10 tane kulemiz var. 10’uda bakımlı hale getirildi. Oraya telsizlerimiz, rolelerimiz kuruldu. Bütün işmakinalarımız ve hizmet vasıtalarımızın son bakımları yapıldı. Yangın işçisi adı altında 5 ay 29 günlük işçilerimizin işleri ihtiyaç miktarı kadar yapıldı. Ekipmanlarımız hazır, işçilerimiz hazır, biz tam olarak hazırız” şeklinde konuştu.

orman_bolge_mudurlugu1.png
Yapılan anız yangınlarında dikkatli olunması gerektiğini de söyleyen OBM Hasan Türkyılmaz, “ Yaz ayları geliyor. Yapılan anız yangınlarında vatandaşlarımız anız yangını bitmeden oradan ayrılmasınlar. Yaz aylarında vatandaşlarımız ormanlık alanlarda yapılan pikniklerde ateşli piknik yapmasınlar. Bir olumsuzluk olduğu zaman da 177 nolu telefonu 24 saat arayabilirler” ifadelerini kullandı.

orman_bolge_mudurlugu2.png