Hendek ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi 38 yaşındaki İpek Balaban, aldığı aşırı kilolar sonrasında rahatsızlandı. Eşinin çalışamaması ile başlayan sıkıntılarla Balaban, bakıma muhtaç kaldı. 16 yıl içerisinde aldığı 250 kilo ile hareket edemez hale gelen İpek Balaban'ın umuduna İstanbul'da bulunan özel bir hastane yetişti. Sağlık personelinin yardımıyla obezite ambulansı ile hastaneye götürülen Balaban, yapılan tedavi sonrasında yavaş yavaş kalkabildiğini belirtti.

Tedavisi tamamlanan ve taburcu edilen Balaban, Hendek'teki evine getirildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve sağlık ekiplerince obezite ambulansından indirilen İpek Balaban evine kadar taşındı.

Evine geldiği için çok mutlu olduğunu ve yapılan tedavi sonrasında hareket edebildiğini belirten İpek Balaban, “Bana hastanede çok iyi davrandılar. Allah onlardan razı olsun. Beni sağlığıma kavuşturdular. Yürüyemiyordum, ayağımın üzerine hiç basamıyordum, zorlanıyordum. Tedavinin ardından şimdi arabaya biniyorum, kalkabiliyorum” dedi.