Karapürçek ilçesinde yaşayan Selim ailesinin dramına, ilçe sakinleri sessiz kalmadı. Ailenin 4 aylık hidrosefali hastalığına yakalanan çocukları Ümmü Gülsüm’ün durumu ve ailenin yaşadığı acı hayırseverlerin seferberlik başlatmasına neden oldu. İsmini açıklamayan birçok hayırsever minik Ümmü Gülsüm’ün tedavi masraflarını karşılamak için adeta birbiriyle yarıştı.

Baba Yakup Selim, “Kızım daha önce bazı devlet hastanelerinde hidrosefaliden 3 kez ameliyat edildi, ancak bir türlü sağlığına kavuşamadı. Bunun üzerine İstanbul’da özel bir hastaneye gittik. Kızımın tedavi olabilmesi için bir kaç ameliyat daha geçirmesi gerektiğini söylediler. Bunun için de 12 bin lira para istediler. İnşaat işçisi olduğumu, bu kadar parayı karşılayamayacağımızı söylediğimizde, doktorlar da bize yardımcı olamayacaklarını söylediler” diye konuştu.

ummugulsume_yardim_eli2.jpg

Babanın yardım çağrısına ise hayırseverler sessiz kalmadı. Aileye adeta yardım yağarken, baba Yakup Selim de gösterilen ilgiye teşekkür etti. Selim, Durumum kısıtlı inşaatlarda çalışarak hasta çocuğumun tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyorum. 12 Bin liralık masrafı nasıl karşılayacağımı düşünürken, çok şükür ki birileri sesimizi duydu. Yardım edenlerin hepsine teşekkür ederim. Allah Hepsinden razı olsun" dedi./ akyazihaber.com

ummugulsume_yardim_eli3.jpg