MEB-DER tarafından Mayıs ayında değerler eğitimi üzerine yapılan eğitimde Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler Hatice Yılmaz ile Büşra Öskürcü ve Genç MEB-DER Üyesi SAÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri Ümmühan Uçar ile Büşra Akma görev aldı.

MEB-DER Başkanı Ali Akıllı; "En büyük yatırımın insana yönelik yapılan yardım olduğunun bilincinde bir sosyal sorumluluk hareketi ile çocuk evleri sitemizde her ay düzenli olarak bir eğitim programı gerçekleştiriyoruz. 'Bir Tema Bir Tebessüm Projesi' kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri sitelerinde 4 aydır farklı konularda etkinlikler yapıyoruz. Her ay farklı bir konu hakkında eğitici ve eğlenceli oyunlar ve sunumlar ile çocuklarımızın hayatına dokunarak onlarla nitelikli zaman geçiriyoruz. Bu ay ki etkinliğimiz değerler eğitimi üzerineydi. Ahlak, maneviyat, doğruluk, şefkat, merhamet, sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, güven, empati, adalet, ekip ruhu ve işbirliği gibi değerlerimizi çocuklarımıza aşılayarak duyarlı ve hassas iyi birer insan olmalarını telkin ediyoruz. Projemizde görev alan rehber öğretmenlerimize ve sosyal hizmetler bölümü öğrencisi genç kardeşlerime, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Çocuk Evleri sitesinin kıymetli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Büşra Öskürcü ise; "Değerler, tutumlara ve davranışa yol gösteren ve bunları belirleyen kılavuz veya standartlar olarak tanım bulmaktadır. Değerler, insan yaşamına yol gösteren, önem dereceleri farklı olan, soyut, nesnelliği olmayan, duyguya dayalı öznel inançları temsil eden, istenilen, belirli bir duruma özgü olmayıp tüm durumlara yayılan hedefler olarak tanımlanan, bu çerçevede neyin “doğru” neyin “yanlış” olduğuna ilişkin bireysel norm ve tavırların göstergesi olan ve insanların ulaşmak istedikleri hedeflerle ilgilidir. Bu tanımlar doğrultusunda, eğitim hayatında, sistemli bir şekilde değerler ile ilgili eğitim programlarının düzenlenmesi ve çocukların erken yaşlar itibari ile bu değerleri kazanmaları amaçlanması toplumsal birlik, insanlar arası ilişkilerin sağlıklılığı, aile yapısının korunması, doğruyu, iyiyi, güzeli tercih eden yeni nesillerin yetişmesi ile refah seviyesi yüksek, barışçıl bir dünya düzeninin sağlanmasıdır.
Değerler eğitimi varsayımları şu şekilde özetlenebilir: İnsanda ahlâkî kişiliğin oluşması belli bir dönemde ve belli bir süreçte olur. O dönemde ona davranış örnekleri veren çevrenin rolü oldukça büyüktür. 'İnsana ahlâkî şahsiyetini asıl veren yer, onun yakın çevresidir.' Bizler de bu çerçevede çocuklarla Değerler Eğitimi konusunda eğitici oyunlar ve eğlenceli sunumlar ile çocuklarla nitelikli zaman geçirdik" dedi.