Ev ya da iş yeri gibi mekanların daha estetik gözükmesi ve rahat kullanımını sağlamak amacıyla kullanılan kaplama türüne parke denilmektedir. Parke çeşitleri arasında en beğenilen parke türlerinden olan masif parke ise tamamen değerli ağaçlardan üretilen, katmansız ve homojen bir yapıya sahip olan bir parke türüdür. Masif parke üretimi için genellikle ham madde amacıyla kullanılan ağaçlar Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinden alınan taslak tomruklarından elde edilmektedir. Masif parkelerin daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla üretiminde sert ve dayanıklı ağaçlar tercih edilmektedir. Bu nedenle masif parke üretiminde özellik ile meşe, ceviz, teak, merbau, doussie, akça ağaç, kayın dışbudak, wenge, bambu, jatoba, iroko ve sapelli gibi ağaçlar kullanılmaktadır. Masif parkenin üretiminde kullanılan ağaç çeşidine göre de müşterilerin seçimini etkileyecek bir çok kalite ve renk alternatifi ortaya çıkmaktadır.

Masif Parkenin Ayırt Edici Özellikleri

Masif parke her zaman parke türleri arasında en çok tercih edilenidir. Bunun nedeni ise diğer parke türlerine göre daha uzun süre dayanıklı olmasıdır. Ayrıca masif parke, ses ve ısı izalosyonunu sağlayabilmektedir. Üstelik masif parkelerin sistre olabilmesi de bu parke çeşidine artı bir özellik katmaktadır. Masif parkelerin 8 kere sistre edilerek, cilalanma olanağı vardır. Yani sistre edilme özelliği sayesinde masif parkeler daha pürüzsüz ve lekesiz gözükmektedir. Masif parkenin sistre uygulamasının kullanım süresi ise 5 senedir. Masif parkelerin kullanımına dikkat etmek ise parkenin ömrünü uzatmaktadır. Dikkatli ve temiz kullanım ile masif parkelerin sistre süresi 2 katına çıkarak 10 yılda bir yaptırmak bile yeterli olabilmektedir. Bu durumu göz önünde bulundurduğumuz da masif parkelerin kullanım ömrü en az 40 senedir. Tüm bu özelliklerden dolayı masif parkeler dekorasyon ve inşaat sektörlerinde zemin döşeme malzemeleri arasında en çok tavsiye edilen bir üründür. Kısacası masif parke hem dayanıklılık yönüyle hem de görüntü açısından diğer parkelere göre daha kalitelidir.

Masif Parke Kullanmanın Faydaları

Masif parke tamamen doğal bir parke çeşidi olduğu için diğer parke türlerine göre daha sağlıklıdır. Masif parkeler ortamın sıcaklığından diğer parkelere göre daha az etkilenmektedir. Bu durumdan dolayı kışın soğuk yazın ise sıcak olmamaktadır. Böylece ısı değişimi ile insan sağlığı olumsuz yönde etkilenmemektedir. Ayrıca masif parkelerin temizliği de oldukça kolaydır. Çünkü masif parkeler bünyelerinde toz barındırmazlar. Masif parkeler mekanda ki bağıl nem oranına göre genişleyebilir ya da çekme yapabilir. Fakat bu durum bir sorun değildir. Çünkü masif parkelerin yapım aşamasında bu durum göz önünde bulundurulmaktadır. Masif parkenin kurulumu yapılırken duvar ve zemin arasına genişleme payı bırakılmaktadır. Bu bırakılan pay ise çeşitli türlerde zemin aksesuarları ve zemin süngerlikleri ile doldurulmaktadır.

Masif Parke Şıklığı

Hiç şüphesiz ki zemin kaplama türleri arasında en şık gözüken masif parkedir. Masif parke ile döşenen mekanlar diğer mekanlara göre daha lüks ve güzel gözükmektedir. Üstelik masif parkeler evin estetik güzelliğine de olumlu katkı sağlayarak ev dekorasyonlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Masif parkeler bir çok farklı özellik de ve çok fazla ürün yelpazesi sunması ile her zevke de hitap eden bir parke türüdür. Fakat masif parkelerin yüzde yüz doğal olarak ağaçlardan üretilmesi doğaya zarar verme endişesi uyandırmaktadır. Ancak masif parke üretimi amacıyla kullanılan ağaçlar tamamen ticari amaçlı olarak özel üretilen ağaçlardır. Bu nedenle masif parke kullanımı kesinlikle doğaya zarar vermemektedir.