Türkiye’de tanıştılar

Kırgızistan’dan Türkiye’ye geçtiğimiz yıl Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimler Enstitüsü’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans için gelen Begimay Akulova ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans yapan Sabırbeg Börübayır SAÜ’de tanıştı.

Bir süre sonra evlenmeye karar veren çift, düğünlerini de çok sevdikleri Türkiye’de yapmak istedi.

Ailelerinin yanısıra hocalarını da davet eden Kırgız çift, çok sevdikleri Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı da düğünlerinde görmek istedi. Rektör Elmas’ın öğrencileri çok sevdiğini söyleyen Börübayır, “Rektör hoca ile bayram ve sabah namazlarında Kampüs Camisinde karşılaşıyorduk. Evlenmeye karar verdiğimiz zaman kendisini düğünüme davet etmek istedim. Rektör hoca gerçekten çok mütevazı, bizi kırmayarak düğünümüze katıldı, hem de destek oldu” diye konuştu.

Kırgız gelenekleri unutulmadı

“Rektör hocayı düğünümde görünce rahmetli babam gelmiş kadar sevindim” diyen Börübayır, “Ben yetim büyüdüm. Rektörümüzün düğüne gelmesi beni çok mutlu etti. Tüm ailem mutlu oldu” diye konuştu. Börübayır, Rektör Elmas’ın ve Sakarya Üniversitesi’nin öğrencilerine sahip çıkan ve öğrenci dostu bir üniversite olduğunu söyledi.

Düğünde Kırgız gelenekleri de unutulmadı. Börübayır, “Kırgızıstan’dan uzak olsak da düğünümüzde Kırgız geleneklerini uygulamaya çalıştık. Kırgız kalpağı taktık. Kırgız dansları eşliğinde eğlendik” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nde okumaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Börübayır, “Sakarya Üniversitesi güzel kampüsu ve gelişmiş imkanları ile bir öğrenci için en iyi üniversitelerden birisi. Yükseklisansımı bitirdikten sonra doktoramı da Sakarya Üniversitesi’nde tamamlamayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.