Sakaryapark’ta Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü sloganı ile düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşti. SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu hocaları eşliğinde kültürfizik hareketleri ile başlayan program daha sonra Sakaryapark çevresinde yürüyüş ile birlikte devam etti. Amfi tiyatroda SAÜ Mehteren takımının gösterileri ise izleyenlerin beğenisini kazandı.

Erenler Halk Eğitim Merkezi Oyun odaları öğrencilerinin dans ve kafkas gösterileri, suriyeli öğrencilerin koro halinde söylerdikleri şarkılar, judo ve kick boks gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birim Sorumlusu Gülcan İpeksoy konuşmasında; “Kanserde Farkındalık Yürüyüşümüze hoşgeldiniz. Kanser Dünyada Kalp ve Damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm nedenidir. Biz bu farkındalık etkinliğimizi kanser konusunda bilinçlenmek üzere gerçekleştirdik” dedi.

Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı ise konuşmasında; “Çağımızın en büyük tehdidi olan günümüzün vebası olarak adlandırılan kanser ile mücadele için ve gelecek neslimize  tehdit olan obezite ile mücadele de elimizden geleni yapacağız. Erenler Belediyesi olarak sosyal sorumluluk bilinci ile sağlık alanında birçok projeyi hayata geçirerek ilkleri başlatan bir belediye olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bayanlara yönelik göğüs kanseri, Erkeklere yönelik kolon kanseri ile ilgili bilgilendirme seminerlerinin yanı sıra okullarda öğrencilerimize diş sağlı taramaları gerçekleştirmekteyiz. Bu anlamda mahallelerimiz gezilerek binlerce kişiye bu hizmetimiz sunulmuştur. Bugün burada Belediyemiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz Kanserde farkındalık ve obeziteye dikkat çekmek için sağlıklı yaşam yürüyüşü amacına ulaşmış olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ardından söz alan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise konuşmasında; “Biz biliyoruz ki yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin daha bilinçli daha dengeli beslenmeleri ve spora yatkın olmaları gerekmektedir. Yarınlarımızın Türkiyesini sağlıklı nesillerimiz inşa edecektir. Biz de Erenler Belediyesi olarak bu konuda onlara bütün imkanlarmızla elimizden gelen desteğin daha fazlasını vermeyi arzu etmekteyiz. Bu programda onlardan yalnızca bir tanesidir. Emeği geçen tüm kurumlara ve şahıslara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda tüm katılımcılara Nehir Sefasında meyve ikramı yapıldı.