Kampüs Haber’in birinci yaş kutlamalarına SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, SAÜ İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Şebnem Ceylan Apaydın, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve Kampüs Haber’de çalışan öğrenciler katıldı.

Kampüs Haber’in 1 yaş kutlamasında konuşan Prof. Dr. Aytekin İşman, “Yurtdışında ve Türkiye’deki üniversitelere baktığımız zaman görüyoruz ki her üniversitenin İletişim Fakültesi olsa da olmasa da bir üniversite gazetesi kurma isteği var. Bunun temel nedenlerinden biri üniversite içerisinde yapılan akademik bilimsel çalışmaları ve öğrenci aktivitelerini kamuoyu ile öğrencilerine paylaşmak, diğeri ise öğrencilerin basın yayın konusunda deneyim sahibi olmasını sağlamak ve deneyimlerini diğer öğrencilerle paylaşmak. Bizde bu amaçla İletişim Fakültesi kurulduktan bir yıl sonra Kampüs Haber gazetemizi kurduk. Aylık basılan gazetemizin yanı sıra bir de web sayfamız var. Kampüs Haber ile birlikte öğrencilerimiz sosyal medyayı, gazeteciliği ve haber yazmayı öğreniyorlar. Gazetemiz bir nevi okul. Önümüzdeki yıl Gazetecilik bölümümüz de açılacak. Yeni gelen öğrencilerimiz ile birlikte gazetemiz daha farklı bir yöne doğru ilerleyecek” dedi.

kampus_haber_1_yasinda2.jpg

Kampüs Haber Gazetesi’nin Sakaryalı yerel gazetelerden destek alınarak basıldığını söyleyen Prof. Dr. İşman, “Kampüs Haber bir yaşını doldurmasından dolayı mutluyuz. Bizden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a,  Rektör Yardımcılarımıza,  Genel Sekreterimize ve daire başkanlarımıza, gazetemizde çalışan öğretim üyesi arkadaşlarım ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

kampus_haber_1_yasinda1.jpg

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Kampüs Haber’in birinci yaşını kutladı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.Serdivan’da yapılan kutlama da yenilen yemeğin ardından Kampüs Haber’in birinci yıl pastası öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte kesildi.

kampus_haber_1_yasinda3.jpg