Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim merkezi (KARGEM) Müdürü Fatma Tatlı, kadınlara uzman eğitimciler tarafından kursta öğrendikleri takı ve el örgü işlerini satma fırsatı verdiklerini söyledi. Kadınların kursta hem meslek öğrendiklerini hem de stres attıklarını söyleyen Fatma Tatlı, “Kadınlar kendi yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kursta daha evvel hobi olarak yaptıkları ürünlerden şimdi para kazanmaya başladılar. El emeği göz nuru ürünleri ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerle bölge halkına satıyorlar. Yapılan ürünler büyük ilgi görüyor” dedi.

KARGEM Müdürü Fatma Tatlı ayrıca, 8 kurs bulunduğunu belirterek, “Daha önceki kurslarımız, takı tasarım, nakış, el ve makine nakışı, giyim, mis sabun, ev mefruşatı, resim ve bir de haftanın bir günü pastacılık şeklindeydi. Bu yıl kurslarımız arasına deri kursunu da ilave ettik. Halen 180 kadın kurs görüyor” diye konuştu.

Takı tasarım öğrencisi Saadet Özbek ise, kursa katılmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Malzemelerimiz belediye tarafından sağlanıyor. Burada kullandığımız malzemelere hiçbir ücret ödemiyoruz. Yaptığımız takılar KARGEM tarafından satılıyor ve bizlere de bunun ücretini ödüyorlar. Bizlere bu olanağı sağladığı için Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi./ Kadir KARAKAŞ