SGM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Sofrada Sıfır Artık’ başlıklı seminere SAÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özer Uygun konuşmacı olarak katıldı. Programda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, aileler ve çok sayıda minik yer aldı. Seminer sonunda SGM mutfak sınıfı öğrencilerinin bayat ekmeklerden hazırladıkları çeşitli ürünler seminer katılımcılarına ikram edildi. 

Teknolojik atıklar
Seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Özer Uygun, “Günümüzde en büyük israf teknolojik artıklardır. Her yeni çıkan cep telefonu ve tablet modelinde elimizdeki telefonu kaldırıp atıyoruz. Bunun sonucunda da israf ortaya çıkıyor. Çocuklar, anne ve babanızdan yeni model cep telefonları ve tabletler istememelisiniz. Elinizdeki cihaz ve imkânları sonuna kadar kullanmalısınız” diye konuştu.

''Eğitim önemli''
Yrd. Doç. Dr. Uygun, “İsrafın en büyük sebebi eğitimsizliktir. Siz minikler çok şanslısınız. İlk eğitiminizi bu merkezde yani Sosyal Gelişim Merkezi’nde daha sonra da okullarda alıyorsunuz. Ülkemizde yemek israfı çok fazla. İsrafı ancak yeni neslin eğitimi ile önleyebiliriz. Yemeklerimizi israf etmemeliyiz. Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız. Fazlasına müsaade etmemeliyiz. Sizler de bu konuda anne ve babalarınızı uyarmalısınız” ifadelerini kullandı.