“Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar’da 9 yıldır, aralıksız, iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, “Bereket Ekspresi” ile bu yıl Anadolu’da da iftar sofraları kuracak. Sınır tanımayan kardeşlik bu yıl Bereket Ekspresi ile Anadolu’ya taşınacak. Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Ekspresi, Ramazan ayı boyunca Anadolu’yu karış karış gezerek, toplam 100 bin kişiyi tren garlarında kuracağı iftar sofralarında bir araya getirecek. İftar programlarında Kuran-ı Kerim tilaveti, Tasavvuf Müziği ve Sema gösterileri, fasıl ve Türk Halk Müziği konserleri çocuk oyunları ve folklor gösterileri yapılacak.

1 Temmuz Salı günü İstanbul’dan hareket edecek olan ‘Bereket Ekspresi’, ilk iftarını Adapazarı Tren Gar’ında verecek. Adapazarı’nda 1 Temmuz’da yapacakları iftar programı için büyük bir titizlikle çalışan Bayrampaşa Belediyesi görevlileri Köroğlu Alioğlu ve Ahmet Yiğit Adapazarı Garı’nda bu akşam verecekleri iftar için tüm hazırlıkları tamamladı.

iftar_treni_sakaryada_2.png

İSTANBUL’DAN 30 BELEDİYE BAŞKANI

Bu akşam Tren Gar’ında verilecek iftara İstanbul’dan 30 belediye Başkanı katılacak. Adapazarı’nda da Vali, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve tüm halkın davet edildiği iftar programında 3 bin kişilik katılım bekleniyor.

iftar_treni_sakaryada_1.png