Hendek Kızılay Şube Başkanı Sami Bağdatlı, Hendek Kızılay Şubesi’nde yapılan, Türk Kızılayı Hendek Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan oldu.

Kızılay Hendek Şubesi’nde yapılan seçime Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, eski Hendek Kızılay Başkanı Kamil Odabaş’da katıldı.

En çok kan veren ilçe

Programın açılış konuşmasını Hendek Kızılay Şube Başkanı Sami Bağdatlı, “2010 yılı içerisinde genel merkezden gönderilen yardımları tespit edilen yoksul ve muhtaç ailelere dağıttık. Adapazarı kan istasyonu ilçemizden kan bağışı toplamak için geldiğinde 2010 yılı içerisinde 1010 ünite, 2011 yılında1250 ünite ve 2012 yılında 2017 ünite kan vererek Sakarya’nın en çok kan veren ilçesi olarak kayda geçtik. Kampanya çalışmalarımızda da 2010 yılı içerisinde Ağustos ve Eylül aylarında organize ettiğimiz Pakistan’da ki afetzedelere yardım kampanyasında toplanan yardımlarla, 40 adet Mevlana evi alarak Pakistan da bir Hendek Mahallesi kurduk. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hendek Mahallesi ile Pakistan da Hendek’i tanımış oldu. Bu yüzden Kaymakamımız Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye minnetlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Belediye başkanımız Ali İnci’nin bize tahsis ettiği salon için ayrıca teşekkür ediyorum “ dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, “Kızılay Hendek’te Sakarya’da iyi bir yerde ve iyi bir yerde olmaya devam ediyor. Kan bağışlarıyla ve uluslararası çalışmalarıyla bunu gördük. Bu bizi Hendek olarak onurlandıran bir olay, çünkü biz Sakarya da değil Türkiye de birinci olmaya alışkınız. Sami Bey’in ifade ettiği gibi Pakistan da, Hendek Kızılay şubesi Hendek Mahallesi açtı ve açmış olduğu mahallede daha sonraki yıllarda da gıda yardımı yaptık ve arkasındanda mahallede yemek verdik. Yani Pakistan da ki Hendek Mahallesi’nde ramazanda iftarlar verdik. İşte bize yakışanda budur,  Allah bizlere veren el olmayı nasip etsin alan el olmayı değil, veren ellerden Allah bize çok versin başkalarına da verme özelliği versin ve Hendek’te de bunu görüyoruz mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. Kurumlar arası ilişkiyi kurmak lazım yeni yönetime başarılar diliyorum hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hep birlikte daha güzel daha iyi günlere diyor ve hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Daha sonra tek listeyle girilen seçimlerde Sami Bağdatlı ve ekibi Hendek Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu’na seçildiler.